“Veseli” Download festival… Otkazivanja, blatnjava kaljuga i trovanje hranom

0
90
Download-Festival, screenshot
Oglasi

Veliki britanski Download Festival o čijim se mukama vezanim za line-up i bojkot od strane brojnih bendova zbog povezanosti sa Barclays grupom, mnogo pisalo, održan je iz nekoliko novih problema prošlog vikenda.

Osim što ga je pratilo kišno vreme, koje je od festivalskog prostora napravilo blatnjavu kaljugu, brojni fanovi u se otrovali hranom

Download Festival održan je od 13. do 15. juna u Donington Parku, sa bendovima kao što su Queens of the Stone Age, Fall Out Boy, Avenged Sevenfold, Pantera, Limp Bizkit, The Offspring i mnogim drugim koji su se ređali na trodnevnom repertoaru.

Prema sajtu Food Poisoning News, čak 500 ljudi je prijavilo simptome poput mučnine, dijareje, grčeva u stomaku i groznice, a neki posetioci festivala koristili su kofe kao improvizovane toalete. Epidemija nije pogodila samo fanove, jer je Šon Smit, frontmen benda The Raiders, izvestio putem platforme X:

“Dobio sam trovanje hranom. Bio sam bolestan celu noć… Moram da idem u bolnicu da primim infuziju”.

Prema Leicester Mercuryu, dva prodavca hrane na festivalu su zatvorena zbog kršenja zdravstvenih propisa. BBC je razgovarao sa zdravstvenim službenikom, koji je rekao da je istraga u toku.

Portparol promotera Live Nation izjavio je:

– Dva prodavca su zatvorena i uklonjena sa lokacije jer nisu ispunjavali standarde zdravstvene zaštite i lokalnih vlasti. Download Festival ima robustan 24-satni sistem podrške, uključujući osoblje i šatore za podršku posetiocima koji se osećaju loše.

Festival je takođe bio na meti obilne kiše, pretvarajući teren u more blata. Video snimci koje su podelili Pantera i drugi prikazali su deo onoga što su muzički fanovi doživeli na ovogodišnjem izdanju festivala.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime