Veliki Brat predstavio video singl “Sponzorska” kojim najavljuje nov materijal

0
191
Oglasi
Veliki Brat/ Photo: Wood RS
Veliki Brat/ Photo: Wood RS

Posle spota “Metalski radnik” koji je najavio album “Digitalno robovlasništvo” (RnR Records), novosadski bend Veliki Brat predstavio je video singl “Sponzorska” kojim najavljuje nov materijal.

Sastav, od ranije poznat pod imenom Deecin Ye Mc, predvodi pevač, gitarista i glavni autor Goran Kovačević, koji zajedno sa Miroslavom Maletićem – Kićom čini okosnicu benda, a u postavi su još prekaljeni gradski muzičari sa velikim prethodnim iskustvom i radom na “terenu”.

Prvi autorski CD “Kasni radovi” na kome se nalazi osam pesama objavili su krajem avgusta 2014.

Album je urađen u rock maniru sa primesama funka i punka, a tekstovi su angažovani sa dodatnom notom humora.

Veliki Brat/ Photo: Wood RS
Veliki Brat/ Photo: Wood RS

Album “Digitalno robovlasništvo” (2018, RnR Records) sa osam pesama na relevantan način predstavlja autorsko svedočanstvo Gorana Kovačevica i benda.

Kovačević je zaslužan i za tekstualnu postavku, koja je okrenuta sveopštim aktuelnim temama i događajima, junacima i ličnostima iz ovdašnjeg i inostranog celebrity jet seta.

Tekstovi imaju dozu ironije i parodije, a zvuk je mešavina alter rocka i rocka, sa snažnim pečatom 70tih i 80tih godina prošlog veka.

Muziku su radili Miroslav Maletić – Kića i Goran Kovačević, za tekstove je bio zadužen Goran Kovačević, aranžmane su radili Miroslav Maletić – Kića  i Goran Kovačević, a produkciju Miroslav Maletić – Kića. Album je snimam u studiju “Do, re, mi” Peđe Pejića u Novom Sadu, snimatelj je bio Anđelko Banić – Anđus, a remiks je radio Dejan Vučković.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime