Velika frka oko tamnopute “Male sirene”… Rasistički komentari, masovno dislajkovanje i kontroverzni hešteg

0
331
Oglasi
Mala sirena/Photo: screenshot

Disney je objavio službeni poster za svoj novi film “Mala sirena”. Glavnu ulogu igra Hali Bejli, koja glumi princezu Arijel. Film stiže u maju 2023. godine, ali se već mesecima unazad priča o njemu, uglavnom zbog toga što mnogi smatraju kontroverznom odluku studija da glavna glumica bude Afroamerikanka.

Novi poster, kao i trejler koji je objavljen pre nekoliko nedelja, naišli su na različite reakcije, a trejler na YouTubeu je dislajkovan više od tri miliona puta.

KRALJ JE PAO, ŽIVEO NOVI KRALJ… DISNEY PLUS JE UPRAVO PRESTIGAO NETFLIX PO BROJU PRETPLATNIKA

I dok je neke tamnoputa princeza oduševila, drugi se ne slažu. Čak se pojavio i hešteg #NotMyAriel po društvenim mrežama. Tamnoputa Arijel razbesnela je mnoge, a glumica se tokom proteklih nedelja srela sa rasističkim komentarima.

Tviteraši ističu da se Bejli ne uklapa u sliku koju svi imamo o Maloj sireni: beloputoj, crvenokosoj, plavookoj devojčici, kao i to da je igrani film trebalo da bude gotovo kopija crtanog filma, jer ove promene mogu da iskrive priču.

NOVA ODLUKA KOMPANIJE DISNEY KOJA JE UZBURKALA SVET… NAJMANJE POLOVINA LIKOVA U NJIHOVIM PROJEKTIMA UBUDUĆE ĆE MORATI DA BUDE LGBTQ+ ILI DRUGE BOJE KOŽE

Bejli je rekla da se trudi da ne obraća pažnju na takve reakcije, ali je otkrila da joj puno znače reči podrške, pogotovo od svoje porodice, posebno bake i dede.

– Bilo je nadahnjujuće i lepo čuti njihove reči ohrabrenja i kako mi govore: “Ne razumeš šta ovo znači za nas, za našu zajednicu, za sve male Afroamerikanke koje će se videti u tebi. To je najvažnije – ispričala je glumica za magazin Variety.

Ta ohrabrenja su se pokazala tačnim s obzirom na to da je odgovor na sve moguće heštegove došao u vidu klipova devojčica tamnije boje kože, koje su emotivno reagovale na to što će postojati Dizni princeza sa kojom mogu da se identifikuju.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime