Vedran Božić & Rock Masters objavili CD+DVD s obradama hitova kultne grupe Cream

0
379
Oglasi
Vedran Božić/Photo: YouTube printscreen
Vedran Božić/Photo: YouTube printscreen

Posle izdanja “Planet Hendrix” na kojem su Vedran Božić i Rock Masters predstavili 22 hita po mnogima najvećeg gitariste svih vremena, na red su došli hitovi supergrupe Cream.

Live izvedbe popularnih pesama “White Room”, “Crossroads”, “I Feel Free”, “I’m so Glad”, “Rollin’ and Tumblin’” i “Sunshine of Your Love” dostupne su na CD+DVD izdanju, a uz spomenute hitove, na set listi nastupa iz Vintage Industrial bara našlo se čak šest pesama s nepravedno zapostavljenog albuma “Disraeli Gears”, za koji je Erik Klepton rekao kako je najbolji LP grupe Cream.

Planet Cream, cover
Planet Cream, cover

…Vedran Božić i Rock Masters nisu nikakav cover bend. Premda bi se, kako je netko napisao, za razliku od episode s Hendrixom, gdje je vizualni identitet po prirodi stvari isključen, ovdje bi se moglo reći da je Vedran kao frontman unekoliko smiksao figure Claptona i Brucea. Zapravo, zanimljivom kombinatorikom njihovih vokalnih i sviračkih uloga, kao da je Jack Bruce i Eric Clapton istodobno. – piše u knjižici izdanja Siniša Škarica.

Jedan od najpoznatijih regionalnih gitarista, Vedran Božić, muzikom je počeo da se bavi 60-ih godina prošlog veka, a u bogatoj karijeri nastupao je s grupama Roboti, Time, Zlatni akordi i Parni valjak.

Na izdanju “Planet Cream” pridružuju mu se iskusni muzilari Tomas Krkač kao bas gitarista i prateći vokal i Adonis Dokuzović za bubnjevima. Gost na blues standardima “Take it back”, “Rollin’ and Tumblin’” i “Spoonful” je poznati usni harmonikaš Tomislav Goluban. Cream je prema mnogim istoričarimamuzike prva moderna supergrupa, a tročlana postava s Erikom Kleptonom, Dđekom Brusom i Džinžerom Bejkerom dokazala je kako bend može itekako dobro da funkcioniše i bez ritam gitare. Njihov značaj za razvoj moderne muzike ne dovodi se u pitanje a kombinaciju sofisticiranog rocka, modernog bluesa i psihodelije sjajno su preneli Vedran Božić i Rock Mastersi.

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime