Veče kamerne muzike Ponovo u Cvijeti

0
279
Oglasi

probaova

Ljubitelje klasične muzike i kamernog muziciranja svakako će obradovati koncert kamernog trija Bogdanović-Gurbaj-Milunović, 18. oktobra u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić. Troje umetnika, školovanih u zemlji i inostranstvu, vrsnih solo i kamernih interpretatora, ali i muzičkih pedagoga publici će se predstaviti izuzetnim kamernim delima Baha, Sen Sansa, Mijoa, Šostakoviča i Martinua.

Flautistkinja Ivana Bogdanović usaršavala se na  jednom  od  najprestiznijih  univerziteta “Mozarteum” u Salzburgu u klasi prof. Irene Grafenauer. Redovan je gost  na festivalima u Austriji,  Francuskoj, Nemačkoj: Salzburger Festspiele, Festival de musique, Deutsche Kammer Akademie Neuss. Bila je član mnogih orkestara u zemlji i inostranstvu: Beogradska Filharmonija, Camerata Serbica, Bläserphilharmonie Salzburg, Camerata Baltica, Deutschekammerakademie Neuss, Salburg Chamber Soloists, Cairo Symphony Orchestra. Pohađala je majstorske kurseve kod Emanuel Pahuda, Michael Koflera, Aurel Nocoleta, Christian Lardea, Hert Mergl, Adrian Adorjana, Janosh Balinta, Will Offermansa, Mate Bekavca. Predavala je flautu u Muzičkoj školi “J. Marinković” u Vršcu i Muzičkoj školi “Mokranjac” u Beogradu.

Photo: Promo
Photo: Promo

Vladimir Gurbaj usavršavao se na studijama klarineta u Salzburgu na Univerzitetu “Mozarteum”. Kao  stipendista  ERASMUSA  drugu  godinu  magistarskih  studija pohađao je na Univerzitetu Umetnosti  u Berlinu u klasi jednog od najeminentnijih pedagoga današnjice, profesora Fransoa Bende. Dobitnik  je  mnogobrojnih  nagrada  na  Republičkim i  Saveznim takmičenjima, kako u kategoriji klarineta tako i u kategoriji kamerne muzike. Redovan je  gost  na festivalima u Austriji,  Francuskoj, Italiji, Norveškoj: Salzburger Festspiele, Festival de musique, Maggio Musicale Fiorentino,Chamber Music Festival. Kao kamerni muzičar sarađuje sa pijanistkinjom Emilijom Pinto sa kojom je održao brojne resitale u zemlji i inostranstvu, kao i sa Bahus Kvartetom, sa kojima je 2004. godine u Austriji dobio specijalnu nagradu za izvođenje Bramsovog kvinteta. Redovan je član Bläserphilharmonie Mozarteum Salzburg. Pohađao je Majstorske kurseve kod Mate Bekavca, Martina Frosta, Irene Grafenauer. Trenutno predaje klarinet u Muzičkoj školi “Mokranjac” u Beogradu.

Ivan Milunović niže i srednje muzičko obrazovanje završio je u  Muzičkoj školi “Josip Slavenski”. Diplomirao je 2008. godine u klasi profesora Vladimira Stojnića na “Akademiji Lepih Umetnosti”, odsek za klavir. Pored mnogobrojnih  naustupa kao korepetitor (solo-pevači, violina, violončelo), nastupao je kao solista na koncertima u galeriji Kulturnog centra, Etnografskom muzeju, Skupštini grada Beograda, Konaku Knjeginje Ljubice, Zadužbini Kolarca, kao i na koncertima u Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu. Trenutno radi u Muzičkoj školi “Mokranjac”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime