Uzela sudbinu u svoje ruke… Sara Renar predstavila novi, angažovani singl “Medeja”

0
283
Oglasi
Sara Renar/ Photo: Promo (Knap Club)
Sara Renar/ Photo: Promo (Knap Club)

Sara Renar u novoj pesmi dočarala je lik Medeje, tragične priče ženske emancipacije i težnje prema sopstvenom samoostvarenju.

– Medeja je arhetip. Ona je žena, majka, strankinja, čarobnica. Medeja je osveta prevarene supruge, žrtva očekivanja okoline i žrtva igre političke moći. Medeja je ubica u najstrašnijem smislu. Ona se ne prepušta sudbini već istu uzima u svoje ruke. Ona je i histerična i hladnokrvna. Ona je tragična priča ženske emancipacije i težnje prema sopstvenom samoostvarenju. Medeja je ono “dvostruko drugo” i strankinja i žena. Sa Medejom se saoseća, Medeja se osuđuje i Medeje se boji. Lik Medeje predmet je istraživanja psihoanalize, književne teorije kao i inspiracija za nebrojena umetnička dela – opisuje Sara Renar novu pesmu “Medeja” koja je inspirisana likom iz istoimene Euripidove tragedije.

Ovom pesmom Sara Renar se još jednom ističe kao neverovatna autorka indie scene, a avangardni, odnosno apstraktni pristup novim pesmama Saru svrstava i među konceptualne muzičke umetnike.

Sara Renar potpisuje muziku i tekst, dok su se na aranžmanu pridružili Dimitrije Simović, Vedran Peternel, Zdeslav Klarić i producentkinja pesme je Ivona Eterović iz Playground Hustlea. Apstraktnu i pomalo jezivu videoanimaciju i režiju potpisuje zagrebačka animatorka Ira Bulić, a montažu je radio Valent Balun.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime