Uskoro prvi Palanački Dunav Fest, a na njemu: Brkovi, Goblini, Iskaz…

0
304
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

PDF – Palanački Dunav Fest je jednodnevni rok festival koji će biti održan prvi put u Bačkoj Palanci 16. juna 2017. godine.

Festival će biti održan na platou ispred Sportsko-rekreativnog centra “Tikvara”, a učestvuju: Brkovi, Goblini, Iskaz, Divlje svinje, Pogonbgd, Veler i Oi!kača

Brkovi

Brkovi/ Photo: Facebook @punkfolkwellness
Brkovi/ Photo: Facebook @punkfolkwellness

Brkovi su do sada u Bačkoj Palanci nastupili samo jednom, na koncertu održanom  2015. godine u Old Cellar Pabu.

Palančani, a sigurno i članovi benda, sigurno pamte euforičnu atmosferu u kojoj je koncert protekao. Sredinom juna se Brkovi vraćaju u Pačku Palanku, s tim da će ovog puta na velikoj bini sa moćnim razglasom, predstaviti publici svoje stvaralaštvo na prvom Palanačkom Dunav Festu. Više informacija o bendu možete pročitati na stranici: www.brkovi.com .

Goblini

Goblini/Foto: Marko Ristić Promo
Goblini/Foto: Marko Ristić Promo

Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović.

U karijeri su objavili pet studijskih albuma: “Goblini (1993), “Istinite priče 1.deo” (1994), “U Magnovenju” (1996), “Re-Contra” (1999) i “Roba s greškom” (2013), dva koncertna izdanja “Live in KST” (1995) i “Turneja u magnovenju” (1998), kao i kompilacijsko izdanje “Najbolje priče” iz 2004. godine.

Odsvirali su više od 350 koncerata, devedesetih bili jedan od najvažnijih punk bendova u regionu, a danas je njihova karijera sjajnija nego ikada.

Iskaz

Iskaz/ Photo: Facebook @iskazz
Iskaz/ Photo: Facebook @iskazz

Iskaz ove godine obeležava 10 godina postojanja. Kroz socijalno i psihološki angažovane tekstove, Iskaz deli svoje mišljenje i stavove pre svega putem 4 studijska albuma: “Natio” (2006), “Teorija Haosa” (2008), zatim “Eros” (2011) i “Tanatos” (2014) koji tematski čine celinu “Kritična Masa”.

Muzika koja je u simbiozi sa tekstovima je pre svega energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija.

Fuzija hip hopa, zatim funka, hard corea i sličnih pravaca kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka.

Divlje svinje

Divlje svinje/ Photo: facebook @divljesvinje
Divlje svinje/ Photo: facebook @divljesvinje

Divlje svinje su nastale 2016. godine. Iako izuzetno mlad po vremenu postojanja, bend čine četvorica iskusnih muzičara koji su pekli zanat godinama u brojnim novosadskim bendovima.

Uprkos tome, muziku benda odlikuju mladalačka energija i bes, što nije nimalo slučajno budući da su njihove pesme nastale kao reakcija na svakodnevne pojave u društvu i politici.

Objavili su svoj prvi album “Ne gledajte televiziju” koju su uživo promovisali upravo u Bačkoj Palanci. Album je dostupan na Bandcamp stranicii može se besplatno preuzeti. Sa albuma su skinuta dva singla i snimljeni spotovi za pesme “Ne gledajte televiziju” i “Spontano okupljanje”.

Pogonbdg

Pogonbgd/ Photo: Promo
Pogonbgd/ Photo: Promo

Pogonbdg je nastao 2004. godine. Ime je igra reči sastavljena od reči “pogo” (punk ples/šutka) i nbgd (Novi Beograd).

Posle mnogih demo snimaka, 2011. godine izdali su prvi studijski album “U samoodbrani”, a zbog nagomilanog materijala, već 2012. izlazi i drugi studijski album “Moji Heroji”.

Okupio ih je ulični punk zvuk, ali su ubrzo formirali neki sopstveni pravac u fuziji panka, rokenrola, nju vejva i blokova.

Ove godine objavili su i treći studijski album pod nazivom “Pogonophobia”. Postava je ista od 2004. osim novog bubnjara koji im se pridružio 2016.

Velar

Velar/ Photo: youtube.com printscreen
Velar/ Photo: youtube.com printscreen

Velar je novosadski bend koji kombinuje više žanrova i svira eksperimentalni alternativni metal. Trojac kojeg čine Aleksandar Marin – bas gitara, vokal, Damjan Bujandrić – gitara, klavijature i Mladen Zelen – bubnjevi, perkusije, kombinuju stoner i post rock zvuk sa progresivnim metalom i elektronikom i svojom muzikom slušaoce vode na putovanje protkano nadrealnim i emotivnim momentima.

Oi!kača

Bend Oi!kača je nastao početkom 2015. kao produkt želje par drugara da se u Bačku Palanku konačno vrati čist zvuk ulice, i glas “ljudi iz mase”, bez dlake na jeziku.

Bend je svirao par meseci, ali je, zbog novih obaveza članova morao da prestane sa radom. S prolećem 2017. i bliženjem svetkovine (Predsednički izbori) bend se ponovo okupio i nastavio staru priču svirkom u Irish pub “Old cellar” u Bačkoj Palanci posle koje je naišao na pozitivne kritike i pozvan je da otvori prvi PDF, kao (trenutno) jedini pank bend u Palanci.

Oi!kača trenutno ima jednu autorsku pesmu, a u planu je da se napiše još nekoliko do leta, a sledeće godine da izađe i prvi album. Bend čine: Nikola Jandrić – bubnjevi, Marko Poznić – bas, Igor Tankosić – gitara, vokal i Dragoš Kržić – gitara, vokal.

Ulaznice za PDF fest možete nabaviti  na svim Gigstix prodajnim mestima kao i online na sajtu www.gigstix.com po ceni od 1000 dinara. Na dan festival cena će biti 1200 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime