Upoznajte hip hop kulturu… 2Hot4Stage FEST 2022 od 25. do 27. marta u Beogradu

0
226
Oglasi
2Hot4Stage FEST, promo
2Hot4Stage FEST, promo

Osmi Hip Hop Festival – 2Hot4Stage FEST, jedan od najvećih hip hop festivala u regionu, održaće se od 25. do 27. marta u Beogradu, na više lokacija.

2Hot4Stage FEST je festival muzičkog, plesnog, umetničkog i humanitarnog karaktera, te podrazumeva muzičke nastupe, plesna takmičenja, performanse, “dan edukacije” – sa radionicama internacionalnih afirmisanih umetnika, kao i različite aktivacije i instalacije najrenomiranijih stvaraoca.

– 2Hot4Stage FEST je najprepoznatljiviji hip hop događaj u Srbiji. Ove godine smo prerasli u međunarodni događaj koji će okupitisvetske hip hop umetnike. Pored domaćih izvođača, u Beogradu se očekuju gosti iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Ukrajine, Slovenije, Italije i Rusije. Učesnici će se takmičiti za vredne nagrade, a nagradni fond uključuje novčane nagrade za takmičare u plesnim betlovima, kao i robne nagrade, umetničke radove i vaučere BUZZ sneaker stationa – kažu organizatori.

Na festivalu će umetnici raznih profila–hip hop plesači, muzički izvođači, producenti, talentovani dizajneri, grafiti crtači, na zanimljiv i interaktivan način ponuditi posetiocima raznovrstan umetnički sadržaj. Program festivala uključuje takmičenja, edukacije, radionice, umetničke instalacije, koncerte, žurke, izložbe, humanitarne aktivnosti.

Lljubitelji hip hopa uživaće u bogatom muzičkom programu i nastupima izvođača kao što su Stereo Banana, Marčelo, Raid i Nensi, Kendi i Aristokrat. Na izložbenom i prodajnom prostoru će se predstaviti urbani brendovi domaćih dizajnera, graffiti crtači. Posetioci festivala će tokom tri dana moći slušaju zanimljive teme o novim trendovima, da upoznaju najveće stručnjake iz sveta hip hop kulture, koji će održati radionice, nastupati, crtati, dizajnirati. Ulaznice su u pretprodaji i mogu kupiti samo za glavni dan festivala, 26.3. i to za ceo dan (800 dinara) i za koncerte (600 dinara), na sledećim lokacijama: Kobazz skate shop, Beowallz graffiti shop i 2Hot4Stage plesna škola.

– Zajedno sa evropskim programom “Svaka limenka se računa” pokrenuli smo i nekoliko akcija recikliranja limenki. Imaćemo umetničke instalacije od recikliranih limenki uključujući najveću Pikselatu, ali i akciju pod nazivom “Recikliraj – Profitiraj”. Naime, prvih 100 posetilaca festivala, glavnog dana, 26.3. će ostvariti popust na kupovinu karte za ceo dan ukoliko sa sobom donesu četiri iskorišćene prazne limenke – otkrivaju organizatori.

Ovaj festival će imati i humanitarni karakter, na festivalu neće biti upotrebe plastičnih čaša, a prilog koji se sakupi od recikliranih limenki tokom tri dana festivala biće namenjen u humanitarne svrhe.

2Hot4Stage FEST, promo
2Hot4Stage FEST, promo

– Pored “Svaka Limenka se računa” sa nama će biti i organizacija Crveni Krst. Imaćemo i aukciju velikih formata street art radova, koji se crtaju na licu mesta. Pored praćenja celog umetničkog procesa renomiranih domaćih i regionalnih street art crtača, posetioci imaju priliku da otkupe radove umetnika, a prilog od prodaje biće uplaćen u humanitarne svrhe – navode iz organizacije 2Hot4Stage FEST i dodaju:

“Reaktivacija”, lajtmotiv ovogodišnjeg festivala, za nas predstavlja najpre duhovni, pa i kulturno umetnički preporod. U vreme epidemije globalnih razmera, snaga zajedništva i sinergija svih poklonika ulične kulture nikada nije bila važnija. Bogatiji za iskustva i probleme koji su došli sa talasom pandemije bivamo svesni važnosti platforme koja okuplja umetnike i kreativne ljude, stoga čvrsto verujemo da ćemo ove godine jasnim motivom inspirisati posetioce da svojim zdravim stavovima, idejama i stvaralačkim duhom zajedno doprinesemo stvaranju boljeg društva i sredine.

Naš višegodišnji cilj je da ponudimo prepoznatljiv događaj kao mesto za međusobno upoznavanje i povezivanje regionalnih i svetskih umetnika, kao i da utemeljimo korene platformi koja bi bila podrška mladima koji žele da se izraze, ali i edukuju koristeći neku od formi urbane kulture.

Sve detalje o događaju možete da pronađete na ovom linku.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime