Underground nema alternativu… Šesti Festival srpskog podzemlja 14. i 15. oktobra u Novom Sadu

0
248
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Šesti po redu Festival srpskog podzemlja će biti održan 14 . i 15. oktobra 2020. godine, a uskoro od organizatora očekujemo više detalja o učesnicima i pratećim programima.

– Ni ove godine nećemo izostaviti program koji se odnosi na stvaralaštvo iz polja vizuelnih andergraund umetnosti, ali ovog puta u skladu sa trenutnim okolnostima, u sada već uobičajenom onlajn formatu. Ovogodišnji vizuelni program FSP biće posvećen fanzinima – andergraund izdanjima/publikacijama, ručno rađenim od strane ljubitelja/fanova određenog muzičkog, filmskog žanra ili sl. koji su stvarani na ovim prostorima. Ovom onlajn izložbom naslovnih strana fanzina želimo da predstavimo ovaj  izuzetan medij i značaj koji je on u različitim istorijskim periodima imao ili ima i danas – poručili su organizatori.

Photo: Promo
Photo: Promo

Pozivamo sve autore i autorke fanzina, one koji su nekada ili još uvek uređuju ili sarađuju u kreaciji ovakvih publikacija, kao i sve one koji u svojoj kolekciji imaju  fanzine posvećene andergraund kulturi (muzika, likovna umetnost, film, poezija…), da do 1. oktobra na imejl adresu festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com pošalju:
– fotografije ili skenove naslovnih strana fanzina u što boljoj rezoluciji
– godinu izdanja i ako znate koliko je fanzin imao objavljenih brojeva
– iz kog grada potiče fanzin i ko je autor/ka naslovne strane, kao i ko je urednik/ca fanzina.

– Fotografije naslovnih strana fanzina i podatke ćemo objaviti u jednoj e-galeriji koja će činiti svojevrsnu izložbu ovogodišnjeg FSP-a. Na ovaj način kreiraćemo i odredjenu bazu informacija o fanzinima koji su izlazili na ovim prostorima – kažu organizatori.

Festival će i ove godine biti održan u saradnji sa SKC Novi Sad i delom je podržan od strane EPK.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime