UNDERGROUND NEMA ALTERNATIVU… Predstavljamo vam nova imena petog izdanja Festivala srpskog podzemlja

0
279
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Peto izdanje Festivala srpskog podzemlja ove godine će biti održano 12. i 13. aprila u Novom Sadu, u Hali 6 Novosadskog sajma.

Predstavljamo vam novih šest bendova (od ukupno 16) koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu i bez prekida se smenjivati na dve festivalske bine: Casillas, Plamen večnosti, Northern Revival, Pogonbgd, Reflection i Po kratkom postupku.

Casillas/ Photo: FSP
Casillas/ Photo: FSP

Casillas je novosadski noise/rock/punk bend, po mnogima jedna od najunikatnijih pojava na aktuelnoj domaćoj underground sceni.

Plamen večnosti/ Photo: FSP
Plamen večnosti/ Photo: FSP

Plamen večnosti je unikatni dark noise ambient projekat muzičara Sifr Shraddha nastao 2008. u Zrenjaninu.

Northern Revival/ Photo: FSP
Northern Revival/ Photo: FSP

Northern Revival je stoner sludge metal bend osnovan 2012. u Novom Sadu. Godine 2015. bend je objavio EP “Mouth Full Of Dirt” (Miner Records) i održao veliki broj nastupa u Srbiji i regionu, uključujući i svirke sa Planet Of Zeus, Greenleaf, Kraljevski Apartman, Obojeni Program, Elektricni Orgazam, E-play, Prljavi Inspektor Blaza i Kljunovi, Mortal Kombat…

U oktobru 2016. objavili su album “Life Survival Tips” (Nocturne Media) i koji su koncertno promovisali na turneji po Srbiji, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji i BIH. Učestvovali su na festivalima: EXIT 2017, TLO Fest, Alparfeszt, Barock Fest, Kunigunda Festival, Gugulan Rock Festival, United Metal Festival…

Pogonbgd/ Photo: FSP
Pogonbgd/ Photo: FSP

Beogradski Pogonbgd započeo je svoju punk priču još 2004. godine sa idejom da se dobro zabave i da muzikom koju rade pogode i pokrenu suštinu.

Do sada su objavili tri albuma: “U samoodbrani” (2011), “Moji heroji” (2012) i “Pogonophobia” (2017) i održali nekoliko zapaženih svirki u Srbiji i regionu.

Reflection/ Photo: FSP
Reflection/ Photo: FSP

Reflection je  četvoročlani melodični hardcore bend iz Gornjeg Milanovca osnovan početkom 2017. godine.

Po kratkom postupku/ Photo: FSP
Po kratkom postupku/ Photo: FSP

Po kratkom postupku je garažni punk/rock bend iz Beške nastao 2002. godine, a glavni motiv za formiranje benda bio je da se ekipa dobro zabavi svirajući muziku koju voli.

Ulaznice za predstojeći festival su u prodaji putem Gigstix kao i Ticketvision prodajne mreže, po ceni od 500 dinara.

Oldschool štampane fan-ulaznice su u prodaji u Mungos šopu (Novi Sad) kao i Felix šopu (Beograd) po ceni od 500rsd.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime