Underground nema alternativu… Osmi Festival srpskog podzemlja 21. i 22. oktobra u SKCNS Fabrika

0
331
Oglasi
Photo: Promo

Osmo izdanje Festivala srpskog podzemlja biće održano 21. i 22. oktobra u novosadskoj Fabrici.

Kako je strip neizostavni element andergraund kulture, organizatori pozivaju crtače i druge autore stripova da se pridruže u okviru vizuelnog programa.

Više informacija o načinu prijave možete pronaći na sajtu i Facebook stranici Festivala.

Uz poziv “stripadžijama” da pokažu svoja dela, organizatori najavljuju i nekoliko specijalnih gostiju i muzičkih nastupa uz koje će publika, takođe, moći da uživa tokom festivala.

Kao i nekoliko prethodnih, ovogodišnji FSP program biće obogaćen saradnjom sa umetnicima i bendovima iz regiona.

DORDEDUH, FSP VIII/ Photo: Promo

Ovog puta specijalni gosti biće nesvakidašnja umetnička kreaciju iz Rumunije – DORDEDUH, bend koji je višeslojno povezan sa domaćom andergraund scenom, čiji članovi su u njoj prisutni još od sredine 90. godina.

Posle razlaza u taboru, sada već kultnog imena, Negura Bunget, kompozitorski i idejni duo Hupogrammus i Sol Faur osnovali su novi bend DORDEDUH u kojem su nastavili svoje stvaralaštvo započeto još davne 1994. godine.

Koncert benda DORDEDUH predstavlja audiovizuelni događaj koji donosi duh prošlosti, vekova zakopanih daleko pre našeg vremena.

Unikatan spoj duhovne muzike prastare Transilvanije, uz korišćenje autentičnih drevnih instrumenata, prožet neofolk motivima i krunisan mračnim tonovima blek metala. Muzička kreacija koja ravnopravno nastupa na velikim mainstream festivalima kao i u undergraund krugovima.

Neosporan kvalitet njihove umetnosti svrstava ih u sve pravce i podpravce, a publiku uvek ostavlja oduševljenu i željnu naredih koncerata.

Marjan i Žeže, FSP VIII/ Photo: Promo

Isto veče publika će moći da uživa i u dva unikatna živa nastupa domaćih izvođača – Marjan i Žeže i Voden.

Marjan i Žeže će se predstaviti u sklopu svog projekta u kome koriste jedinstveni laserski piano koji je kako zvučna takođe i vizuelna atrakcija.

U kombinaciji sa sintovima, teraminom i raznim gitarskim efektima ovaj dvojac će nas provesti koz ambijentalno putovanje i istraživanje zvuka.

Voden, FSP VIII/ Photo: Promo

Voden je jednočlani muzički projekat, inspirisan muzikom različitih epoha i žanrova od antičke do elektro muzike prožet zvukom gitare. Krajni produkt te kombinacije najsigurnije je opisati kao eksperimentalni.

Na nastupu će izvesti neke od pesama sa prvog “The Cult of Deep Waters”, drugog “Dreaming the Unknown” i trećeg albuma “The Trident”.

Uskoro će biti objavljena imena drugih učesnika festivala kao i cene ulaznica.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime