Underground nema alternativu… Objavljen program 6. Festivala srpskog podzemlja

0
366
Oglasi
Photo: Promo (FSP)
Photo: Promo (FSP)

Ovogodišnji, 6. Festival srpskog podzemlja biće održan od 14. do 15. oktobra 2020. godine. U okviru Festivala biće predstavljena tri programa – koncertni, izložba andergraund publikacija – fanzina i DIY market.

U sklopu koncertnog programa festivala nastupiće šest bendova: Terrörhammer, Man-E-Faces, Marjan & ŽeŽe, Odvojena stvarnost, Potop i ŽeŽe.

Zbog neizvesnih okolnosti usled trenutne epidemiološke situacije u zemlji i kako ne bi došlo do otkazivanja događaja, organizatori su doneli odluku da Festival realizuju onlajn.

Nastupi će biti prenošeni uživo sa dve lokacije na više Facebook stranica i YouTube kanala. Vreme održavanja i svi detalji koji se odnose na koncerte biće uskoro objavljeni.

Izložba

– Uputili smo poziv svim zainteresovanim autorima, umetnicima koji uređuju ili su nekada uređivali andergraund fanzine, kao i kolekcionarima, da nam dostave naslovne strane i ostale važne infromacije o ovim dragocenim publikacijama koje poseduju – kažu organizatori.

Svi pristigli materijali biće objavljeni u onlajn galeriji i predstavljaće svojevrsnu izložbu, ali i bazu ovog izuzetnog medija alternativne kulture. Adresa za slanje materijala – festivalsrpskogpodzemlja@mail.com, a rok je 1. oktobar 2020.

DIY market

– Ni ove godine nećemo preskočiti mnogima najdraži segment Festivala srpskog podzemlja – DIY market – gde naši drugari sa scene imaju priliku da predstave svoje radove, izdanja itd… Ukoliko nam vremenske prilike dozvole, ovogodišnji market će biti održan u dvorištu Doma B-612 tokom trajanja Festivala, 14. i 15. oktobra – poručili su organizatori festivala.

Muzički program 6. Festivala srpskog podzemlja

– 14. oktobra, uživo u Domu B-612 nastupiće bendovi: Terrörhammer i Man-E-Faces

Terrörhammer/ Photo: Promo (FSP)
Terrörhammer/ Photo: Promo (FSP)

Terrörhammer je pančevački nekro speed thrash black kombo aktivno radi od 2012. godine i jedan su od retkih bendova na domaćoj sceni koji ovom ekstremnom zvuku pristupa na ovako direktan način.

Bend je objavio nekoliko singlova, više kompilacijskih i split izdanja ali i jedan studijski album. Vrlo su cenjeno i traženo ime na međunarodnoj andergraund sceni, a odsvirali su i veliki broj koncerata širom Evrope.

Man-E-Faces čine četvorica momaka okupljenih oko ideje da donesu blagodeti HardCore-a masama.

Te blagodeti su: beskompromisan zvuk,  brzi-otapajući tempoi koji cepaju uši, face i mozgove, i iskrene životne priče ispričane kroz tekstove, sa poštenom dozom sing-alongova.

Osnovani ne tako davno, napravljeni da traju, Man-E-Faces raširenih ruku dočekuju sve fanove željne starog dobrog HC zezanja.

Man-E-Faces/ Photo: Promo (FSP)
Man-E-Faces/ Photo: Promo (FSP)

– 14. oktobra, uživo u Owl Scream studiju nastupiće Marjan & ŽeŽe koji će izvesti kompoziciju Humanity

 Marjan & ŽeŽe/ Photo: Promo (FSP)
Marjan & ŽeŽe/ Photo: Promo (FSP)

U sklopu prezentacije Marjanovog instrumenta Laserski piano ova dva muzičara su napravili kompoziciju pod nazivom Humanity.

U pitanju je ambijentalno instrumentalna izvedba u kojoj muzičari koriste pored Laserskog klavira sintove, teramin (koji je takođe Marjan napravio), gitaru i razne efekte.

– 15. oktobra, uživo u Domu B-612 nastupiće bendovi: Odvojena stvarnost i Potop.

Odvojena stvarnost/ Photo: Promo (FSP)
Odvojena stvarnost/ Photo: Promo (FSP)

Veterani drugog talasa novosadske alternativne scene. Odvojena stvarnost je bend koji je svoj unikatni put krenuo sada već davne 1992. godine i od tada sa određenim pauzama deluje na ovim prostorima.

Bend je prošle godine objavio vrlo zapažen album “Dosta!” na kome se izdvaja istoimeni singl. Direktna i beskompromisna post punk noise blenda propisno će zamračiti ovogodišnji FSP.

 Potop/ Photo: Promo (FSP)
Potop/ Photo: Promo (FSP)

Bend Potop nastao je u Beogradu 2015. godine. Svira alternativnu autorsku rok muziku sa autentičnim uplivom u srodne stilove kao što su stoner i sludge zvuk.

Ovih godina nastupali su sa nizom kako domaćih, tako i inostranih bendova, širom Beograda i Srbije. Objavili su pesme pod nazivom “Divebell” i “Levis” i na svom YouTube kanalu, a u planu im je studijsko snimanje svog prvog albuma na zimu 2020/2021.

– 15. oktobra, uživo u Owl Scream studiju nastupiće ŽeŽe

ŽeŽe/ Photo: Promo (FSP)
ŽeŽe/ Photo: Promo (FSP)

ŽeŽe je jednočlani nojz, ambient, elektro, sint, bluz, hevi, eksperimental muzički performans iz Novog Sada.

Autor eksperimentiše sa bukom iz koje nastaju kompozicije.

Ovogodišnji Festival srpskog podzemlja održava se u saradnji sa SKC Novi Sad, a podržan je od strane:
– EPK
– Muzika za imunitet
– Scream Owl Studio- Dom B-612

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime