Udahnite, usporite, otvorite oči svoje… i poslušajte pesmu “Baština” projekta Blicaj

0
318
Oglasi
Photo: youtube.com
Photo: youtube.com

Projekat Blicaj predstavio je svoj novi video singl pod nazivom “Baština” (prvi – “Ljubitelji nasilja na sportskim manifestacijama” objavljen je u maju ove godine).

Projekat je nastao iz želje da neke napisane pesme i rime budu muzički uobličene i podeljene sa ljudima koji vole punk zvuk.

– Situacija u kojoj je čitavo čovečanstvo, nemogućnost da radimo stvari koje smo uobičajeno radili, ostavila je dovoljno slobodnog vremena da se bacimo na malo dublje razmišljanje o stvarima koje nekada uzimamo zdravo za gotovo – kažu članovi Blicaja.

Blicaj, logo/ Cobe
Blicaj, logo/ Cobe

Planeta na kojoj živimo, sloboda koja nam je rođenjem data, pravo na slobodu mišljenja, pravo na dostojanstvo.

Koliko god zastoj života bio težak, dao nam je šansu da zastanemo i preispitamo sve ono što smo uradili, što smo mogli a nismo, i da damo sebi priliku da, kao što kaže Branko Miljković, uzmemo šaku pepela i shvatimo da u njemu još uvek nešto gori. Da pokušamo nešto da promenimo, da vratimo dostojanstvo sebi i svetu. I ostavimo deci bolji svet. Pesma “Baština“ govori upravo o tome.

Projekat blicaj su: MarFun (vokal), Sale Pogon (gitara), Otis Nutti (bas) i Big Pete (bubnjevi). U pesmi “Baština” recitovale Ana i Olja.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime