Ubijanje muzike, novi nastavak… Facebook uvodi nove restrikcije za muzički livestream od 1. oktobra

0
197
Oglasi
Facebook live
Facebook live

Društvena mreža Facebook dodaće nova ograničenja i zabrane muzičkih prenosa uživo od 1. oktobra. Kao direktna posledica, umetnici će biti prisiljeni da traže druge mogućnosti prenosa, jer Facebook neće dopustiti bilo koji prenos uživo, osim ako “nema muzike”, što u ovom slučaju za mnoge umetnike nema smisla, posebno za DJ-eve.

Ta nova ograničenja ipak ne iznenađuju. S pandemijom koja je od početka godine pogodila muzičku scenu uživo, umetnici su pronašli prenose uživo kao izvrsnu alternativu muzičkim emisijama i novi način za promociju svoje muzike; s Facebookom i YouTubeom koji su najviše birani alati za streaming. Međutim, problemi koji proizlaze iz muzičkih licenci i dozvola za reprodukciju određenih pesama rezultirali su tim novim ograničenjima.

Facebook live
Facebook live

Jedna od najnovijih smernica Facebooka glasi: “Ne smete koristiti videozapise na našim proizvodima za stvaranje iskustva slušanja muzike… ako koristite videozapise na našim proizvodima da bi stvorili iskustvo slušanja muzike sebi ili drugima, vaši će videozapisi biti blokirani, a vaša stranica, profil ili grupa možda će biti izbrisani. To uključuje emitovanje ‘uživo’.”

GOOGLE VS FACEBOOK RAT JE UPRAVO UŠAO U NOVU FAZU… PRVI ĆE STRADATI YOUTUBE, OFICIJALNI SPOTOVI MUZIČKIH ZVEZDA SELE SE NA FEJS?

Iako je YouTube i dalje platforma broj jedan, ova nova Facebook ograničenja streamova uživo zaista su užasna vest, posebno za umetnike koji se probijaju na muzičkoj. Zapravo postoje druge dobre alternativne platforme za streaming, ali one imaju puno manje vidljivosti. Ako pogledamo YouTube, Twitch i Mixcloud Live (pretplata) mogu biti dobra alternativa, bez obzira na to, očigledno je da nijedan od njih nema moć i doseg koji ima Facebook.

HL/Izvor: ravnododna.com

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime