U znak sećanja na Milana Mladenovića… Festival srpske kulture u Istri

0
383
Oglasi
Milan Mladenović/ Photo: youtube.com printscreen
Milan Mladenović/ Photo: youtube.com printscreen

Jubilarni deseti festival srpske kulture u Istri svečano će biti otvoren 19. aprila izložbom “Galerija velikana” u Srpskom kulturnom centru u Puli.

Publika će moći da vidi portrete velikana Srba kojima su posvećeni prethodni festivali: Vuk Karadžić, Dositej Obradović, Ivo Andrić, Rastko Nemanjić, Desanka Maksimović, Miloš Crnjanski…

Na programu festivala 20. aprila u SKUC Pula publika će imati priliku da vidi izložbu fotografija “Sećanje na Milana Mladenovića – Kao da je još uvek tu”, TV film “Dečak iz vode” kao i da prisustvuje panelu o Milanu Mladenoviću koji će voditi Aleksandar Šarčević, rok kritičar Petar Peca Popović, Branimir Lokner i Nenad Marjanović Fric.

Petar Peca Popović/Photo: Ž. Radovančev
Petar Peca Popović/Photo: Ž. Radovančev

Premijerno će biti prikazan i film Milana Nikodijevića “Zarobljeno vreme”, dokumentarac o Peci Popoviću, a u Rok kafeu nastupiće EKV tribjut bend Deca iz vode.

Do 30. aprila biće prikazane brojne izložbe, programi i filmovi srpskih stvaralaca kao što su “Rekvijem za gospođu J.”, “Kozje uši”, “Vetar”, “After parti”, “Jesen samuraja”.

Izvor: kurir.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime