U društvu Brajana Meja, Morisija, Hoakina Finiksa… Bili Ajliš postala ličnost godine udruženja PETA

0
224
Oglasi
Bili Ajliš/Photo: YouTube printscreen
Bili Ajliš/Photo: YouTube printscreen

Bili Ajliš, koja je proglašena za osobu godine po izboru udruženja PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) postala je ujedno i najmlađa dobitnica ovog priznanja.

Zagovornica prava životinja ujedno i veganka pridružila se prethodnim nagrađenim osobama godine među kojima su, između ostalih bili Brajan Mej, Morisi i Haokin Finiks. Bili Ajliš je sa svojih je 19 godina ujedno i najmlađa dobitnica godišnje nagrade ove poznate svetske neprofitne organizacije za dobrobit životinja.

BILI AJLIŠ POKAZALA DRUGO LICE, SA BINE U TEKSASU PORUČILA: MOJE TELO, MOJ JE**NI IZBOR! MUKA MI JE OD MUŠKARACA!

Osnivačica udruženja PETA Ingrid Njukirk povodom proglašenja Bili Ajliš  za osobu godine tom prilikom izjavila je:

– Bili Ajliš brine se da zabava bude gotova za mesnate, mlečne obroke, kao i za kožu, krzno i svilu. PETA je srećnija nego ikad što je slavi jer je iskoristila svaku priliku da istakne da su veganska moda i hrana ljubazniji prema životinjama i planetu koji delimo s njima.

PETA person of the year-award
PETA person of the year-award

Ranije ove godine, Ajliš je nagovorila dizajnera Oskara de la Rentu da izostavi krzno nakon što joj je napravio haljinu za Met Gala 2021. Naknadno je taj uspeh navela kao jedan od najvažnijih događaja u svojoj karijeri, rekavši:

– To je bila stvarno velika stvar za mene, i nadam se da će posle tog poteza još brendova uraditi isto.

Na ovogodišnjem Met Gala eventu takođe su po prvi put posluživana isključivo veganska jela.

Ajliš je ranije izrazila svoje “gađenje” prema ljudima koji nose krzno od nerca, a takođe je kritikovala mesnu i mlečnu industriju zbog “mučenja životinja”. U septemnru ove godine lansirala je i sopstvene “100 posto veganske” Nike patike pre nego što je objavila novi parfem “Eilish”, koji ne sadrži sastojke životinjskog porekla i nije testiran na životinjama. Rekla je da je stvaranje ovog proizvoda jedna od najuzbudljivijih stvari koje je ikad uradila.

O KAKO IH JE SAMO NALJUTILA… IDEJU BILI AJLIŠ FANOVI DOČEKALI “NA NOŽ”

Bili Ajliš je pozvala svoje obožavaoce da u ove praznične dane odustanu od jedenja ćuretine.

– Ćurani su neka od najnežnijih stvorenja na svetu – rekla je u intervjuu za britanski Vogue. Nema sumnje da je udruženje PETA i te kako zadovoljno dobivši uz sebe jednu do najvećih zagovornica prava životinja.

HL/Izvor: nacional.hr

 

 

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime