Twitter banovao engleskog glumca… Napravio kolaž od LGBT prajd zastave – u obliku svastike

0
241
Oglasi
Lorens Foks/Photo: YouTube screenshot
Lorens Foks/Photo: YouTube screenshot

Engleskom glumcu i političkom aktivisti krajnje desnice Lorensu Foksu tokom vikenda privremeno je zabranjen Tviter zbog postavljanja slike kukastog krsta napravljenog od četiri LGBT Prajd zastave.

Foks (44) je objavio sliku u nedelju uveče, sarkastično komentarišući: “Oh, blagosloven i presveti mesec!”, povodom LGBT meseca ponosa, koji je počeo 1. juna.

Pristup Twitter nalogu mu je sada vraćen, a Foks se u ponedeljak ujutru obratio pratiocima da je Prajd zastava postala “sveta zastava” koja se “ne može kritikovati”.

Twitter je obavestio Foksa da je njegov nalog zaključan zbog postavljanja “slike mržnje”, što predstavlja kršenje pravila sajta, a pristup je vraćen tek nakon što je izbrisao spornu fotografiju, koju je postavio kao profilnu sliku.

“Kampanja protiv antisemitizma”, britanska nevladina organizacija osnovana 2014. godine, osudila je Foksa zbog njegovog, kako kažu, uvredljivog posta.

“Moguće je izraziti stav bez mržnje, i bez vređanja onih koje su ubili nacisti, među kojima su bili Jevreji i LGBT osobe”, napisali su iz organizacije na Twitteru.

Takođe, još jedna nevladina organizacija osudila je Lorensov tvit.

“Zgroženi smo podlim tvitom Lorensa Foksa sa odvratnom upotrebom svastike. Homoseksualci su doživeli neizrecive patnje pod nacistima, uključujući ubistva, kastraciju i medicinske eksperimente”, napisali su iz Holocaust Memorial Day Trust.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime