Trinaesto izdanje Džezibar festivala od 28. do 30. juna u Kraljevu

0
350
Saksofonista/ Freepic.com
Oglasi

Kulturni centar “Ribnica” Kraljevo organizuje 13. internacionalni džez festival Džezibar od 28. do 30. juna.

Festival počinje u dvorištu Francuske kuće 28. juna u 21:00 čas nastupom benda Dusha Connection iz Austrije.

Dusha Connection, plakat/ Photo: Promo

Trio čine Esad Halilović (bubnjevi, kompozicija i aranžmani), Urs Hager (klavir) i Klemens Rofner (kontrabas).

Ovi vrsni instrumentalisti kombinuju najrazličitije stvari na neponovljivo strastven način, oslanjajući se na široku bazu istorije džeza.

Jazz in the Garden 1. i 2. jula u Jevremovcu

S užitkom povlače linije i prema drugim stilovima, dopuštajući svojim različitim korenima da govore u muzičkom smislu, ali i ostavljaju prostor za svaku umetničku improvizaciju.

Dušan Petrović bend, plakat/ Photo: Promo

Dušan Petrović bend nastupa u 22:00 časa. Posetioci će imati priliku da čuju kompozicije sa albuma “From April to December”, koji je objavljen prošle godine.

“From April to December“ Dušana Petrovića na binama širom regiona

Dušan Petrović je uspeo da iznedri muziku koja je neosporni pomak u muzičkoj industriji Srbije, a pogotovu u žanru domaćeg džez i fjužn zvuka. Žanrovski, album nije namenjen samo slušaocima džez muzike već široj publici.

Duško Šobat, plakat/ Photo: Promo

U četvrtak, 29. juna, u dvorištu Francuske kuće od 21:00 čas nastupiće Duško Šobat grupa iz BiH.

Bend je osnovan 2016. godine, a prvo studijsko izdanje pod nazivom “Raskoš” objavili su za PGP-RTS.

Članovi benda su Duško Šobat (gitara), Igor Jovanović (bubanjevi) i Mladen Bojić (bas). Njihovu muziku odlikuje stilsko šarenilo različitih muzičkih pravaca.

Funktastic Coalition Group, plakat/ Photo: Promo

Funktastic Coalition Group nastupiće u 22:00 časa. U pitanju je fank/džez instrumentalni sastav koji izvodi autorske kompozicije u originalnim aranžmanima.

Sastav je 2012. godine okupio Nemanja Zlatarev, muzičar i trombonista Big benda RTS-a, kao i Beogradskog Diksilend orkestra.

Grupu čine pretežno mlađe generacije muzičara celokupne srpske džez scene, pa otuda i sam naziv “koalicija”. Najveći uticaj na muziku ovog sastava ima stil bendova i izvođača edamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Srđan Ivanović, plakat/ Photo: Promo

Program trećeg, poslednjeg dana festivala, održaće se 30. juna na Trgu srpskih ratnika.

U 20:00 časova nastupa Srđan Ivanović Blazin` quartet iz Francuske koji čine: Andreas Polizogopulos (truba), Srđan Ivanović (bubnjevi), Stiv Hamilton (klavijature) i Mihail Ivanov (kontrabas).

Spojem orijentalne muzičke filozofije i džeza, ovaj kvartet je kreirao autentičan zvuk u rasponu od melodičnog do ritmičkog, od konkretnog do apstraktnog, od akustičnog do elektronskog.

Blazin` quartet je dobitnik nekoliko uglednih internacionalnih nagrada, a već petnaest godina nastupa na koncertima u Evropi, Americi i Aziji.

Lena Kovačević, plakat/ Photo: Promo

Posle francuskog sastava, u 21:00 čas nastupiće poznata srpska džez pevačica i kompozitorka Lena Kovačević.

Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike. Smatra se jednom od najvažnijih muzičarki mlađe generacije.

Lenin sastav sačinjen je od vrsnih muzičara sa kojima nastupa od 2009. godine u Srbiji, regionu i inostranstvu.

Ono što posebno izdvaja ovu grupu muzičara jeste zajednička strast prema kolažu pop i džez zvuka, kao i tradicionalnih pesama Balkana, kojim su obojili svoj program.

Jovan Maljoković, plakat/ Photo: Promo

Trinaesti kraljevački džez festival zatvoriće Jovan Maljoković Balkan salsa bend, koncertom koji počinje u 22:30.

Jovan Maljoković je srpski džez saksofonista, kompozitor i aranžer. Tokom šest decenija duge karijere, nastupao je na svim domaćim i brojnim džez festivalima u Evropi, kao i na Kubi.

Jedan je od najplodnijih džez autora u Srbiji. Do sada je objavio trinaest autorskih albuma. Muzika koju svira je veoma prepoznatljiva. To je fini spoj džeza i tradicionalne muzike.

Program je besplatan za publiku.

Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime