Treći Ilustrofest od 16. do 23. jula na platou ispred Paviljona Cvjeta Zuzorić

0
254
Oglasi
Ilustrofest/ Photo: Promo
Ilustrofest/ Photo: Promo

Na konkurs za učešće na Trećem Ilustrofestu – jedinstvenom festivalu ilustracije u zemlji i regionu, prijavilo se 350 autora iz 30 zemalja. Ovo je rekordan broj prijava prema broju zainteresovanih umetnika iz celog sveta kao i prema broju prijavljenih radova (više od 3 000).

Stručni žiri koji su ove godine činili uglavnom laureati prošlogodišnjeg Ilustrofesta: Miloš Desko Ćosović (prošlogodišnji dobitnik Grand Prixa) iz Srbije, nagrađene ilustratorke iz Slovenije Tamara Rimele i Brigita Klajnšek, Nebojša Cvetković (srpski ilustrator iz Hrvatske) i Ivana Simić, urednik ilustrovanih edicija za decu (DexyCo izdavaštvo) imali su odgovoran zadatak da izvrše selekciju najboljih ilustracija u svih pet festivalskih kategorija: ilustracije u knjigama, ilustracije u magazinima (štampanim i on-line izdanjima), ilustracije u dizajnu i advertising industriji, lični projekti i ilustracije za društveno-odgovorne projekte.

Ilustrofest/ Photo: Promo
Ilustrofest/ Photo: Promo

Stručni žiri odabrao je 114 autora iz 23 zemlje koji su prošli selekciju i čiji radovi će se naći na velikoj međunarodnoj izložbi najboljih ilustratora i ilustracija koja će biti otvorena 16. jula u 20:00 časova na Kalemegdanu na platou ispred Paviljona Cvjeta Zuzorić.

Selekciju su prošli najbolji ilustratori iz  Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Italije, Španije, Nemačke, Poljske, Ukraine, Moldavije, Rusije, Irana, Kazahstana, Turske, Egipta, Sjedinjenih Američkih Država, Kolumbije , Kanade, Kube i Brazila.

Na svečanom otvaranju Festivala biće dodeljene nagrade najboljim ilustratorima u svih pet festivalskih kategorija kao i nagrada Grand Prix za najboljeg ilustratora iz ovogodišnje izuzetno bogate selekcije.

U čast pobednika, biće upriličen i prigodan party uz muziku DJ Nadežde Dimitrijević.

Ilustrofest/ Photo: Promo
Ilustrofest/ Photo: Promo

Pored velike međunarodne izložbe najboljih ilustracija, kao i svake godine i ove će biti organizovan Bazar ilustracije.

Mladi umetnici zahvaljujući JKP Beogradska tvrđava i JKP Gradske Pijace dobće priliku da besplatno izlažu i prodaju svoje ilustracije ali i ilustrovane predmete (nakit, torbe, majice, posuđe, rokovnici, plakati…).

Bazar ilustracije biće otvoren od 19:00 do 22:00 časa (16. jula, na dan otvaranja Festivala, vikendom 17. i 18. jula kao i na dan zatvaranja Festivala 23. jula).

Za vikend (17. i 18. jula, od 19:00 do 22:00 časa) u sklopu pratećeg programa Festivala biće organizovane besplatne dečije radionice crtanja zahvaljujući generalnom pokrovitelju Festivala Banci Poštanska štedionica.

U okviru pratećeg programa biće predstavljene i dve ilustrovane knjige za decu (izdavač DexyCo) uz interaktivne radionice crtanja sa mladim ilustratorima.

Festival će biti zatvoren 23. jula u 20:00 časova, izložbom najboljih ilustracija pristiglih na  konkurs Banke Poštanska Štedionica i Ilustrofesta na temu: ” Više dece, više radosti“ koji je pokrovitelj Festivala Banka Poštanska Štedionica inicirala sa željom da se promoviše natalitet i rađanje posebno među mladima.

Posted by ilustrofest on Friday, 26 June 2020

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime