Treće veče ŠA Festa u Prijedoru u znaku roka i elektronske muzike…

0
219
Ša Fest/Photo: Marko Ristić
Oglasi

Četvrti Memorijalni art festival ŠA Fest nastavljen je sinoć kada je počeo i muzički deo festivala.

U ŠA live programu u Ljetnoj bašti nastupili su Zoster, Ritam nereda, Goblini, Del Arno bend i Svemirko.

– Izuzetno smo zadovoljni što smo u Prijedoru prvi put u 37 godina karijere, zaista se radujemo, a još više što festival neguje uspomenu na jednog velikog čoveka i vašeg sugrađanina. Nije mi poznato da u regionu postoje festivali koji su posvećeni ličnostima koje su doprinele kulturnom nasleđu grada kao što je to Dalibor Popović Mikša uradio za Prijedor – rekao je lider Del Arno benda Jovan Matić.

Ša Fest/Photo: Marko Ristić

U Elektro park zoni u Starom gradu plesni ritmovi odjekivali su do ranih jutarnjih časova. Zvezda večeri bila je Brazilka Fernanda Martins, koju smatraju jednim od najvećih ženskih imena svetske tehno scene.

Pored nje, nastupili su i Mladen Tomić, Marko Milosavljević, Marta Grabovšek i Level 7 El.

Ša Fest/Photo: Marko Ristić

U Art kutku ispred Galerije “Sreten Stojanović” drugo veče u nizu organizovana je slikarska radionica za najmlađe. Novim naraštajima “grada slikara” članovi Udruženja likovnih umetnika Prijedora na zabavan način pokazali su osnovne slikarske tehnike i načine na koji da na papir prenesu svoju kreativnost.

Početak ŠA festa u znaku teatra i mališana,

Ispred Galerije, a u saradnji sa Muzejom Kozare, postavljena je i izložba “Iz Prijedora”, koja predstavlja najznačajnije i savremene likovne umetnike grada.

Ša Fest/Photo: Marko Ristić

Muzički deo programa ŠA festa nastavlja se večeras kada će u ŠA live zoni u Ljetnoj bašti biti održano rap&trap veče, a nastupiće Senidah, Vojko V, Đorđe Čarkić Klinac, Bojana Vunturišević i Andra Kiddo. Program počinje u 20.00 časova.

ŠA Goes On… Dodeljena prva stipendija Fonda Dalibor Popović Mikša

Na Elektro parku u Starom gradu program počinje u 22.00 časa. Glavna zvezda je Gramophondzie, a osim njega nastupaju i Dejan Milićević, Danijel Kević i Inis.

ŠA fest je memorijalni festival posvećen prijedorskom umetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umetnike i njihov autorski rad.

Ša Fest/Photo: Marko Ristić

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime