Treba imati petlju…. Prvi EP Dragoljuba Mijića posle 52 godine bavljenja muzikom

3
710
Oglasi
Dragoljub Mijić/ Photo: D. Mijić arhiva

Prvi EP Dragoljuba Mijića pod nazivom “Skitnica” objavljen je nedavno na svim relevantnim digitalnim platformama za distribuciju muzike.

Na ovom izdanju nalazi se ukupno pet pesama (“Skitnica”, “Prijatelji”, “Lenština”, “Krivac”, “Kralj morskih dubina”), a objavljeno je pod etiketom izdavačke kuće Fidbox.

Dragoljub Mijić se muzikom bavi pune 52 godine, a ovo mu je prvo muzičko izdanje.

Rođen je 1952. godine u banatskom selu Krajišnik, gde je i osnovao svoju prvu grupu Gušteri 1970. godine. Kasnije je svirao bubnjeve u bendovima Mildžemi, Džegeri i Sporedna stanica, čiji je bio osnivač, a kao gost i u mnogim drugim muzičkim sastavima.

Pomenute grupe imale su brojne nastupe širom bivše Jugoslavije, ali nisu zabeležile nijedan diskografski zapis.

Mijić je sa pisanjem tekstova počeo još na početku karijere, pa je pesmu “Prijatelji” , koja se nalazi na ovom EP-iju, napisao još davne 1974. godine.

Prve tri pesme su snimljene u studiju “Pagiton” Zorana Petrovića Pagija, a poslednje dve u studiju Slaviše Pavlovića Stenlija.

Songovi su žanrovski okrenuti ka pop i rok zvuku 70-tih i 80-tih godina prošlog veka. Muziku za sve pesme napisali su Dragoljub Mijić i Veselin Jović, a sve tekstove autor ovog izdanja.

Oglasi

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime