Tramp ponovo bez dozvole koristi tuđe pesme za svoju predsedničku kampanju, na red stigli The Smiths

0
188
NFT Trump rockstar
Oglasi

Gitarista benda Smiths, Džoni Mar, signalizirao je da će preduzeti korake kako bi sprečio Donalda Trampa da koristi muziku njegovog benda na svojim političkim skupovima pošto su se snimci sa Trampovog skupa proširili društvenim mrežama, na kojima se čula pesma Smithsa “Please, Please Let Me Get What I Want”. Ovo nije prvi put da je Tramp koristio tuđe pesme bez dozvole.

Zašto se sad već kultna policijska fotografija Donalda Trampa već našla na majicama benda Green Day

Ovog puta, Tramp je iskoristio pesmu grupe The Smiths “Please Please Please Let Me Get What I Want”, što je posebno naljutilo autora pesme, Džonija Mara, koji je oštro reagovao putem društvene mreže X i poručio mu da istog trenutka mora da isključi tu pesmu iz kampanje.

Ben Aflek i Met Dejmon tuže Trampa… U predsedničkoj kampanji koristi monolog iz njihovog filma “Air”

Džoni Mar je reagovao pošto mu je dostavljen video koji prikazuje pesmu The Smithsa ‘Please Please Please Let Me Get What I Want’ koja se čuje na Trampovom predizbornom skupu. Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država trenutno se takmiči za nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD. Na X/Twitteru kruži video koji prikazuje pesmu The Smithsa ‘Please Please Please Let Me Get What I Want’, B-stranu njihovog singla, kako se čuje na republikanskom skupu u Južnoj Dakoti prošle godine.

Džoni Mar, bivši gitarista benda The Smiths i autor pesme izrazio je iskreno nezadovoljstvo činjenicom što se njegova/njihova pesma koristi na Trampovim skupovima bez dozvole, pa je napisao na X-u:

“Nikada u milion godina ne bih pomislio da bi ovo moglo da se dogodi. Smatrajte da istog trenutka morate da isključite tu pesmu”, poručio je Mar.

Nažalost, kao što je poznato, ovo nije prvi put da je Tramp koristio tuđe pesme bez dozvole, ne poštujući pritom nikakva autorska prava. Prošle godine je Dankan Džouns, sin Dejvida Bouvija, reagovao jer je Tramp koristio pesmu njegovog oca za svoju političku kampanju.

“Heroes” grmi na Trampovim skupovima, a sin Dejvida Bouvija nema petlju da se suprotstavi

“Prilično sam siguran da ovaj jeb… nastavlja koristiti muziku mog oca samo da bi mene lično nervirao”, napisao je tada na Twiteru, ali je dodao da se šali jer je sigurno ispod Trampovog radara.

Potom je Tramp koristio veliki Bouvijev hit “Heroes” iz 1977. za svoje objavljivanje predsedničke kandidature u SAD 2024. godine i ponovo izazvao sina Dejvida Bouvija:

“Prilično sam siguran da to sada radi samo kako bi me zezao”, napisao je Džouns na X-u, dodajući: “Razmišljali smo o tom problemu. Istu pesmu je već koristio pre šest godina. I tada mi je rečeno da malo toga možemo da preduzmemo u vezi s tim”.

Pa… genijalno… Tramp peva “Boemsku rapsodiju”, a Putin ga prati na klaviru

Protiv kršenja autorskih prava i korišćenja njihovih pesama bez dozvole u sklopu Trampove predsedničke kampanje već su se ranije bunili Rijana, Queen i Adel.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime