Tračak nade i crveno svetlo koje svetli u tami… Laibach objavio EP “Love is Still Alive”

0
286
Laibach
Laibach/ Photo: Roger op den Camp
Oglasi

Slovenačka grupa Laibach objavila je EP “Love is Still Alive”.’

EP je objavljen u digitalnom obliku i na CD-u. Vinilno izdanje se očekuje 3. marfta, a grupa je sinoć započela turneju koncertom u Lozani.

Laibachova “The Future” na 8. mestu liste 50 najboljih pesama u 2022. britanskog The Quietusa

“Ovo je zora trećeg tisućljeća čovječanstva. Planeta Zemlja, koju smo nekada znali kao svoj dom, sada je samo mrtva stijena koja lebdi svemirom, uništena ratovima, pandemijama i svim zlom koje ljudi čine. Takav je i Mjesec, koji je nekoć služio kao odskočna daska u golemi svemir, ali se kasnije pretvorio u utočište za posljednje od nas. Sada, ostaci čovječanstva jure svemirom u jednoj svemirskoj letjelici, noseći nekolicinu sretnika koji su spašeni od uništenja. Idu prema Marsu, gdje je nekada nastao sav život. Možda su izgubili svoju povijest i svoj planet, ali sve dok imaju tračak nade i crveno svjetlo koje svijetli u tami, hrabro će ići tamo gdje nitko prije nije otišao – sve dok ljubav još živi”, narativ je koji prati novi EP slovenačkog art kolektiva Laibach.

Love Is Still Alive – poručio Laibach sa scene MTS dvorane i… potpuno su u pravu (fotoreportaža)

EP “Love Is Still Alive” prati putovanje preživelih kroz naš Sunčev sistem, a ovo je putovanje takođe i putovanje kroz neke od ‘svemirskih’ muzičkih žanrova poslednjih decenija. EP je produžetak muzike rađene za film “Iron Sky – The Coming Race” (r. Timo Vuorensola, 2019), kao skriveni nastavak. Laibachova muzika za “Iron Sky – The Coming Race” trebalo bi da bude objavljena 2023. uz posebno kreiranu video igru.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime