Toni Ajomi se “upoznao” sa novootkrivenim fosilom  koji je dobio ime po njemu… “Sreli su se” na mostu “Black Sabbath” u Birmingemu

0
242
Oglasi
Toni Ajomi/Photo> YouTube printscreen
Toni Ajomi/Photo> YouTube printscreen

U oktobru je najavljeno da je novootkriveni fosil dobio ime po legendarnom gitaristi Black Sabbatha Toniju Ajomiju. Sada je muzičar imao priliku i da vidi fosil izbliza i čak je snimio video sa njim na mostu Black Sabbath u Birmingemu u Engleskoj.

Drepanoistodus Iommii, fosil novootkrivene vrste konodonata (izumrli kičmenjaci bez vilica koji veoma podsećaju na jegulje) je otkrila grupa koja je uključivala paleontologa Matsa Eriksona koji voli metal, koji je prethodno nazvao fosile po vođi Motorheada Lemiju Kilmisteru, basisti Cannibal Corpse Aleksu Vebsteru i legendarnom pevaču Kingu Dajmondu. Tim danskih i švedskih paleontologa izvukao je fosil “iz slojeva krečnjaka u zapadnoj Rusiji” koji je tokom ordovicijskog perioda (period od 45 miliona godina koji datira pre 488,3 miliona godina) formirao sedimente morskog dna.

FOSIL NOVOOTKRIVENE VRSTE, STAR 469 MILIONA GODINA, DOBIO IME PO TONIJU AJOMIJU…

Na specijalnoj ceremoniji koja je održavana u Birmingemu, Ajomi se našalio:

– Bio je pravi šok kada sam saznao da je pravi fosil dobio ime po meni.

Kasnije je dodao:

– Ovo mora da je najčudnija stvar koja je ikada dobila ime po meni.

Zatim je predstavljen Eriksonu koji je govorio putem video četa na telefonu.

– Kakva je apsolutna čast upoznati vas. Jedini razlog zašto ovo radimo je da se na neki način zabavimo i za mene je to način da spojim svoje ljubavne veze sa prirodom i muzikom. To je igralo tako važnu ulogu u mom životu – rekao je paleontolog, a Ajomi je odgovorio:  – Stvarno je sjajno, zaista sam ponosan na to. Hvala vam puno.

METAL GITARISTI ODABRALI: TONI AJOMI ODSVIRAO JE NAJBOLJI RIFF SVIH VREMENA…

Još u oktobru, Erikson je izjavio:

– Toni Ajomi je bio visoko na mojoj listi ljudi kojima sam želeo da odajem počast na ovaj način. Na moje veliko zadovoljstvo, obojici mojih kolega koautora se dopao predlog. Dakle, sada je Toni Ajomi takođe ovekovečen u naučna literatura sa raskošnom vrstom Drepanoistodus Iommii.

Jan Audun Rasmusen, specijalizovan za konodonte, takođe je oduševljen:

– Drepanoistodus Iommii je zaista odlično očuvan, pripada složenoj grupi konodonta i ima veliki potencijal kao vremenski marker (tzv. biostratigrafija).

HL/Izvor: loudwire.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime