Toni Ajomi se prisetio dana kada su Black Sabbath bili predgrupa Rodu Stjuartu…

0
302
Oglasi
Toni Ajomi/Photo> facebook@tonyiomm
Toni Ajomi/Photo> facebook@tonyiomm

Gitarista Toni Ajomi prisetio se početaka benda Black Sabbath i njihove prve američke turneje. dana na američkoj turneji.

– Naših prvih nekoliko nastupa smo imali u tim užasnim malim klubovima. Naš tadašnji roudi je uključio opremu u struju i ona je eksplodirala zbog različite voltaže – ispričao je gitarista kultnog benda za Dailly Record.

– Bili smo toliko zeleni i neiskusni, da smo svu opremu ubacili u avion bez ikakvog pakovanja i zaštite. Kada smo sleteli, oprema je bila sva izubijana.

Toni Ajomi/Photo> facebook@tonyiomm
Toni Ajomi/Photo> facebook@tonyiomm

Nismo se baš zabavljali – rekao je Toni i nastavio:

– Onda smo svirali u Filmoru i zapravo bili predgrupa Rodu Stjuartu, što je bio jako čudan posao. Ali smo nastupili i bolje prošli od njega. Bilo je zapravo ponižavajuće za njega, jer su nam klicali dok je on nastupao.

Naravno, britanski pevač nije bio nimalo srećan zbog toga.

– Ne verujem da je tada bio srećan, ali kasnije jeste. Kasnijih godina smo ga često viđali. Ali je bilo drugačije nego tada, bilo je kao da je tornado protutnjao tuda. Tada smo shvatili da pravimo neki uticaj u Americi. Naš prvi album je bio na tržištu i ljudi su znali za nas. Ali do tad smo bili bend za koji ne znaju kako izgleda. Znali su za Black Sabbath, ali smo mi bili muzičari bez lica – prisetio se Toni.

HL/Milan Šćepanović/Izvor: dailyrecord.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime