Toni Ajomi: Samo da mi ne ukradu telefon, imam na njemu četiri ili pet stotina dobrih, neiskorišćenih rifova

0
278
Oglasi
Toni Ajomi/Photo> YouTube printscreen
Toni Ajomi/Photo> YouTube printscreen

Toni Ajomi je odgovoran za neke od najuticajnijih heavy metal rifova ikada napisanih. Ali očigledno ima još mnogo toga u rezervi.

U novom intervjuu sa Nilom Džonsom iz Planet Rocka, veteran Black Sabbath-a otkriva da ima oko “četiri ili pet stotina” ideja za rifove snimljene na njegovom telefonu.

– Imam toliko stvari, samo želim da počnem da ih sistematizujem sada – kaže on. – Počeo sam to da radim – veliki je posao, u tome je stvar… Pandemija je to malo blokirala, zaista.

Toni Ajomi o okupljanju Black Sabbath: Nikad ne reci nikad… već smo kršili obećanja

– Radio sam to, a inženjer je dolazio i prolazili smo kroz neke stvari. Ali onda kada se to dogodilo i niste mogli da imate nikoga u kući ili studiju, to me malo zabrinulo. A onda sam počeo da radim druge stvari. Ali moram da se vratim na to, da uradim sve kako treba.

Džons se prisetio priče o Kirku Hametu koji je izgubio telefon koji je sadržao 300 ideja za rifove tokom snimanja najnovijeg albuma Metallice, na šta Ajomi odgovorio:

– Čuo sam za to. To mora da je grozno. Neko će mi sada ukrasti telefon (smeh).

Toni Ajomi se “upoznao” sa novootkrivenim fosilom  koji je dobio ime po njemu… “Sreli su se” na mostu “Black Sabbath” u Birmingemu

Inače. Hamet je kasnije priznao da izgubljeni rifovi verovatno ipak nisu bili tako dobri.

– Ono što sada radim kada nešto napišem, ako ne mogu da se setim samo tako što uzmem gitaru, verovatno nije tako dobro – rekao je Hamet.

Iako ostaje da se vidi da li će se ikada pojaviti neki rifovi iz Ajomijeve ogromne kolekcije, gitarista je u poslednje vreme prilično zauzet. Ranije ovog meseca, Ajomi je otkrio da je napisao pesmu za predstojeći album Ozija Ozborna. A prošlog meseca, objavio je svoju prvu novu muziku za osam godina, “Scent of Dark” – uz, bizarno, sopstveni parfem.

Metal gitaristi odabrali: Toni Ajomi odsvirao je najbolji riff svih vremena…

O tome zašto je osećao da je svet spreman da miriše na Tonija Ajomija, gitarista je objasnio:

– To je nešto što me oduvek zanimalo, još od ranih dana proizvoda kao što su Brut i Old Spice, koje sam uvek dobijao od Božić. Međutim, kada sam počeo da obilazim svet sa Sabbathom, počeo sam da otkrivam različite vrste mirisa iz drugih zemalja i počeo da ih sakupljam.

HL/Izvor: guitarworld.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime