Tom Henks sleće na Hadson

0
252
Oglasi

Pre sedam godina svet je ostao u šoku gledajući na vestima snimke putničkog aviona koji je uspeo da sleti na njujoršku reku Hadson nakon ozbiljnog kvara na oba motora a da pritom svi putnici i članovi posade prođu nepovređeno. Upravo tada je stvoren novi moderni heroj, kapetan aviona Čezli Sali Salenberger.

Tom Henks/ Photo: Promo
Tom Henks/ Photo: Promo

Ove godine Klint Istvud je odlučio da nam ispriča priču o ovom junaku i o događaju koji je potresao svet, a ulogu junaka dodelio je nenadmašnom prvaku Holivuda, Tomu Henksu. Istvud i Henks ostvarili su zajedno vrhunski biografski film i na platno doneli svu dramatičnost originalnog događaja.

15. januara 2009. godine, svet je svedočio “Čudu na Hudsonu” kada je pilot “Sali” Sulenberger uspeo da spasi živote 155 putnika aviona, kojim je upravljao. Avion US Airwaysa na letu 1549 poleteo je sa njujorškog aerodroma LaGuardia za Šarlot u Severnoj Karolini, ali je ubrzo nakon poletanja pilot javio kontroli leta da se avion sudario s jatom divljih gusaka, što je izazvalo požar u jednom od motora.

Tom Henks/ Photo: Promo
Tom Henks/ Photo: Promo

Pilot Salenberger je tada odlučio da sleti na reku Hadson, a putnici su kasnije pričali kako je avion glatko sleteo na površinu vode i ostao da pluta  jer su avionu bili ugašeni motori. Međutim, iako je Sali u javnosti bio prikazan kao pilot s izuzetnim sposobnostima, istraga bi mogla da pokaže drugačije te da mu uništi reputaciju i karijeru.

Beogradska publika će imati priliku da uživa u filmskom ostvarenju “Čudo sa Hadsona” već početkom septembra.

https://www.youtube.com/watch?v=D7AuubP0Ds4

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime