Točak pred koncert legendarnog benda u Kragujevcu: Za Smak ne postoje ni početak ni kraj…

0
425
Oglasi
Radomir Mihailović Točak/Photo: YouTube printscreen
Radomir Mihailović Točak/Photo: YouTube printscreen

Legendarni rok bend Smak održaće koncert u Kragujevcu, u petak, 6. maja, na Dan grada.

O pola veka postojanja ove grupe ekskluzivni intervju za Radio-Televiziju Srbije dao je jedan od osnivača grupe, čuveni gitarista Radomir Mihailović Točak.

– Iskrenost koju smo mi imali na početku su preuzeli svi oni koji su bili veoma mladi i to im se dopalo. U tome je cela tajna – rekao je Točak za RTS.

R. M. TOČAK: DA BI ČOVEK DOŠAO DO USPEHA, PRVO MORA DA DOĐE DO SEBE

Kako je dodao, lično mu je veoma drago što je sve to poteklo iz Kragujevca.

– Meni je lično drago što je to poteklo odavde iz Kragujevca. Zanimljivo je uopšte za rok muziku da se svira na način na koji mi snimamo. To što smo obrađivali neke narodne pesme je takođe jedna od karakteristika grupe Smak. Čak i one naše teme, kao što su “Biska”, “Daire” vuku neki koren sa ovih prostora – objašnjava Točak.

Ljudima se to, kako kaže, dopalo, ali većinom kod mlađe publike, koja je sada stasala.

GRUPA SMAK OBJAVILA SNIMAK SA PROBE I NOVE INFORMACIJE U VEZI KONCERTA 6. MAJA U KRAGUJEVCU

Točak ne krije da je veliki pečat na rad grupr ostavio je i pevač Boris Aranđelović. Dugo su tragali za pevačem dok nije došao Boris, potpuno slučajno, iz Australije.

– Njegovo pevanje se meni i nama dopadalo, ali ondašnja publika mislim da nije shvatala ono što smo mi hteli. Kada se Boris vratio, to je imalo veliki efekat kod publike – istakao je Točak.

Nastavak saradnje i stvaranja prekinula je smrt pevača 2015. godine. Još jedna okolnost koja je zanimljiva je da če u Kragujevcu 6. maja pevati mladi Jovan Pantić, koji peva gotovo identično kao Boris nekada.

Točak kaže i da nije napravljen plan što se tiče daljeg rada grupe.

– Nema nikakvog dogovora, niti je ovo oproštajna varijanta, niti je to proslava 50 godina. Ništa od svega toga. Nema početka, nema ni kraja što se Smaka tiče – istakao je legendarni gitarista kroz osmeh.

HL/Izvor: rts.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime