To ne bi bio taj film… Otkriveno ko je ustvari trebalo da glumi u “Petparačkim pričama” – nema ni Travolte ni Ume Turman

0
736
Oglasi
Pulp Fiction/Photo: promo
Pulp Fiction/Photo: promo

Pisac i filmski scenarista Don Vinslou objavio je na Twitteru koji glumci su bili prvi izbor reditelja Kventina Tarantina za uloge u njegovom filmu “Petparačke priče” iz 1994. godine. Reč je o jednom od najznačajnijih filmova devedesetih filmova koji bi verovatno izgledao potpuno drugačije da su se ispunile njegove prvobitne želje. Glumačka postava tada bi izgledala sasvim drugačije.

Najpoznatiji par u filmu čine Džon Travolta i Semjuel L. Džekson kao Vinsent Vega i Džuls Vinfild. Ali, prema objavljenom, ni jedan ni drugi  nisu bili prvi Tarantinov izbor. On je u ulozi Vinsenta Vege zamislio Majkla Madsena koji je glumio u njegovom debitantskom filmu “Reservoir Dogs” dok je u ulozi Džulsa video Loensa Fišburna. Ostali kandidati za ulogu Vinsenta Vege bili su i Alek Boldvin, Geri Oldman i Majkl Kiton dok je Edi Marfi bio kandidat za ulogu Džulsa. On jeste razmišljao o Semjuelu L. Džeksonu ali ne u ulozi Džulsa već u ulozi Marselusa Volasa koju je na kraju dobio onaj glumac koji je bio Tarantinov prvi izbor, a to je Ving Rejms.

Brus Vilis i Džon Travolta prvi put zajedno pred kamerama posle “Petparačkih priča”

Ovo su 50 najboljih filmova svih vremena po mišljenju filmskih kritičara

Zanimljivo, Tarantino uopšte nije razmišljao o Brusu Vilisu u ulozi Buča, u toj ulozi on je video Meta Dilona. Ostali kandidati za tu ulogu bili su Šon Pen, Nikolas Kejdž, Ejdan Kvin i Džoni Dep, koji je bio i kandidat za ulogu Pampkina, pljačkaša iz restorana na početku filma, koga je na kraju glumio Tim Rot. Što se tiče ostalih glumaca koji su bili Tarantinov prvi izbor a kasnije su i dobili te uloge, to su Harvi Kajtel kao Vulf i Kristofer Voken kao Kuns.

Petparačke priče, screenshot
Petparačke priče, screenshot

Što se tiče ženskih uloga, Tarantino, razmišljajući o glumici koja će dobiti ulogu Mie Valas, među 16 kandidatkinja uopšte nije naveo Umu Turman koja je na kraju dobila tu ulogu. U ulozi Mie, Tarantino je video Virdžiniu Madsen, Alfre Vudard, Bridžet Fondu, Angelu Baset ili Dženifer Bils. Što se tiče uloge Džodi, nju je glumila Rozana Arket iako je Tarantinov prvi izbor bila njena sestra Patriša.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime