“This Much I Know to Be True“… Stiže novi dokumentarac Nika Kejva i Vorena Elisa

0
289
Oglasi
Nik Kejv/ Photo: GOSHA RUBCHINSKIY (promo, Exit)
Nik Kejv/ Photo: GOSHA RUBCHINSKIY (promo, Exit)

Nik Kejv, hedlajner ovogodišnjeg EXIT festivala, najavio je dokumentarac “This Much I Know to Be True“ (Ovoliko sigurno znam), u kome će biti prikazano njegovo kreativno partnerstvo sa Vorenom Elisom, dugogodišnjim saradnikom i članom benda The Bad Seeds.

Kejv je na svom Instagram profilu napisao da novi dokumentarac beleži njihov izuzetan odnos dok “oživljavaju pesme sa albuma “Ghosteen” i “Carnage“.

Reditelj dokumentarca je Endrju Dominik, a premijera je najavljena za drugu polovinu godine. Portal Deadline piše da je film sniman u Londonu i Brajtonu 2021. i da će predstavljati svojevrstan nastavak prethodnog “One More Time with Feeling“ (Još jednom s osećajem), čija je tema bila nastanak albuma “Skeleton Tree“.

Ovaj reditelj je sa Kejvom i Elisom sarađivao i na vestern drami “The Assassination Of Jesse James by the Coward Robert Ford“ (Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa) iz 2007. godine, kao i na predstojećem biografskom filmu o Marilin Monro – “Blonde“ (Plavuša).

Početkom 2021. godine Kejv i Elis objavili su zajednički album “Carnage“, na kome se nalazi osam pesama, a dvojica muzičara su ih napisali i snimili tokom karantina.

To je bio prvi projekat koji su objavili kao duo, iako već skoro 30 godina sarađuju, kako u grupi Bad Seeds, tako i na soundtrack projektima.

Album “Ghosteen“ (zavrlšno izdanje trilogije koju još čine izdanja “Push the Sky Away“, 2013 i “Skeleton Tree“, 2016) bio je 17. studijski album Kejva i benda The Bad Seeds, objavljen 2019. godine.

Krajem oktobra 2021. Nick Cave & The Bad Seeds objavili su dugo očekivani album “B-Sides & Rarities Part II“ – dvostruko izdanje sa 27 B-strana singlova i retkih pesama iz razdoblja od 2006. do 2020. Kompilaciju su napravili Kejv i Elis, a izašla je 16 godina posle hvaljene prve “B-Sides & Rarities“ kolekcije.

La Panthere Des Neiges/ Photo: Promo
La Panthere Des Neiges/ Photo: Promo

Još jedna potvrda njihove izuzetne saradnje je i nedavno objavljeni albumLa Panthere des Neiges (Snežni leopard), koji je soundtrack istoimenog francuskog dokumentarnog filma o prirodi.

Muziku za filmove zajedno stvaraju još od 2005. godine, a ovaj soundtrack smatraju jednim od najupečatljivijih filmskih projekata.

Nik Kejv i njegovi The Bad Seeds zagrmeće sa Glavne bine EXIT festivala u petak, 8. jula 2022. godine. Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul, u prodaji su po poklon cenama, sa više od 40 posto popusta: regularne ulaznice po ceni od 2.990 dinara, fan pit po ceni od 3.990 dinara i VIP po ceni od 12.000 dinara.

U prodaji su i četvorodnevne ulaznice za EXIT festival 2022, po ceni od 6.490 dinara, uz uštedu od 60 posto. Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tixa.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime