The National predstavli novi video singl “Your Mind Is Not Your Friend” feat. Pheobe Bridgers

0
262
The National/ Photo: Josh Goleman
Oglasi

Sastav The National predstavio je četvrti i posljednji singl pre objavljivanja albuma “First Two Pages of Frankenstein” – idiličnu “Your Mind Is Not Your Friend” s gošćom Fibi Bridžers.

Pesma se bavi suočavanjem sa zapletima uobičajenog uma i neodoljivom prirodom pomnog ispitivanja.

“Zar ne razumeš? Tvoj um ti opet nije prijatelj. Uzima te za ruku. I ne ostavlja te nigde,” peva frontman Mat Bernindžer u tandemu sa Fibi Bridžers.

The National, The Mind Is Not Your Friend/ Photo: Promo

Pesma je nastala tokom perioda Matove kreativne blokade – izazova koji je delimično prevladao uz pomoć klasika, romana “Frankenštajn”.

– Kada se osećam zaglavljeno, često zgrabim knjigu s police samo kako bih dobio neke reči u glavi, a prve dve stranice “Frankenštajna” završile su pokrenuvši “Your Mind Is Not Your Friend – seća se frontmen The Nationala i dodaje:
– Knjiga počinje sa pripovedačem na putovanju u blizini Arktičkog kruga, a ta mi je slika lutanja pomogla da pišem o tome kako se osećam nepovezano, izgubljeno i bez svrhe. Jednom kada sam se počeo suočavati s tom čudnom, mutnom panikom nedostatka ideja, pukotina se pomalo počela otvarati.

The National, The Mind Is Not Your Friend/ Photo: Promo

U setno nostalgičnom videu glumi Matov brat Tom, fanovima The Nationala poznat iz filma o bendu koji je snimio 2014 – “Mistaken For Strangers”. Proširujući temu bratstva, spot je režirao Džekson Bridžers, Fibin brat, a sniman je na lokacijama u okolini Los Anđelesa.

U znak priznanja teme pesme, a ona je mentalno zdravlje, The National daje donaciju dobrotvornoj organizaciji TinyChanges.org, koju je u spomen na pevača grupe Frightened Rabbit. Skota Hatčinsona, osnovala njegova porodica.

Novi album producirali su The National u studiju Long Pond, a na pesmama su gostovali Tejlor Svift, Fibi Bridžers i Sufjan Stivens.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime