The Cure počeli novu evropsku turneju, u Zagrebu su 27. oktobra

0
345
Oglasi
The Cure/ Photo: AleX

The Cure su svoju evropsku turneju započeli koncertom u Letoniji u četvrtak uveče. Set od 25 pesama uključivao je dve nove pjesme pod nazivom “Alone” i “Endsong”, koje su verovatno s njihovog dugoočekivanog novog albuma “Songs of a Lost World”.

“Alone”, sedmominutna kompozicija povezana s “Plainsong”, otvorila je nastup na tipičan način; Robert Smit je hodao po pozornici bez gitare kako bi “upio” publiku tokom produženog instrumentalnog uvoda. “This is the end of every song that we sing”, pevušio je na kraju.

OBRADA, ALI NE BILO KAKVA… OVAKO SU ROBERT SMIT I THE CURE DOŽIVELI LEGENDARNI HIT DOORSA “HELLO, I LOVE YOU”

“Endsong” je, pak, prigodno zatvorila glavni set benda, a potom su usledila i dva bisa. I ova nova pesma pokazala se jednako epskom, protežući se na 10 minuta s militarističkim bubnjarskim rifom preko melanholičnih sintesajzera. Sudeći po ovome, Smitov opis novog albuma kao “neumoljivo mračnog” zvuka prilično je tačan.

Još jedna uzbudljiva vest s koncerta The Cure u Letoniji bio je povratak Perija Bamonta koji se pridružio bendu prvi put posle svog mandata od 1990. do 2005. godine.

The Cure će proslaviti 30. godišnjicu svog albuma “Wish” reizdanjem LP-a u deluxe paketu koji sadrži neobjavljene demo snimke, pesme uživo i retke pesme. U Zagreb stižu 27. oktobra.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime