“The Beatles: Eight Days a Week – Godine Bitlmanije” – Novi dokumentarac o Bitlsima

0
426
Oglasi
Photo: Facebook
Photo: Facebook

Pet decenija od izlaska jednog od najhvaljenijih albuma “Revolver” legendarnih “buba” (Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringa Stara), na veliko platno dolazi dokumentarca o njima koji je odobren od strane Makartnija i Stara.

Dokumentarac istražuje putovanje najpoznatijeg benda svih vremena u periodu od 1963. do 1966. godine i fenomen “Bitlmanije”. Uz intervjue s Polom Makartnijem i Ringom Starom, tu su i arhivski snimci koncerata, intimni momenti iz studija koji daju sliku o tome kako je sve u vezi s tim fenomenom izgledalo.

Photo: Facebook
Photo: Facebook

“The Beatles: Eight Days a Week – Godine Bitlmanije” je hronika turneje čuvene grupe u prvoj polovini šezdesetih godina. Delovi sa čuvenog koncerta na njujorškom “Šea” stadionu iz 1965, na kojem je bilo više od 55.000 ljudi, podsetiće gledaoce na ono što je nazvano “početkom britanske invazije na SAD”, a što je počelo neviđenim dočekom na njujorškom aerodromu i zatim gostovanjem u TV šou čuvenog Eda Salivena. Film prikazuje sve, od prvih nastupa u rodnom Liverpulu, preko Hamburga i Njujorka, do nastupa u Melburnu i Tokiju.

O studijskim albumima i pričama koje su pratile snimanja uglavnom se sve zna, pa je je Hauard zbog toga pokušao da fenomen “Bitlsa” istražuje kroz njihovu koncertnu karijeru. Tokom rada na ovom filmu, shvatio je da koliko god je i sam bio obožavalac grupe, mnoge stvari o njima nije znao, te su mu bile potrebne čak tri godine da završi projekat.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime