Tetka se vratila spremna za Evropu… Konstrakta objavila singl “Novo, bolje“

0
253
Oglasi
Konstrakta OK Fest 23/Photo: Alex

Konstrakta, jedna od najautentičnijih muzičarki u regionu, pre dve godine je pesmom “In corpore sano” osvojila svet, a sada publici predstavlja singl “Novo, bolje” kojim ponovo kreće na put ka Evroviziji.

Numeru će premijerno izvesti u drugom polufinalu takimičenja Pesma za Evroviziju na kom će biti izabran srpski predstavnik. Singl “In corpore sano” zvanično je dobio svoj nastavak, a ovog puta se Konstrakta obraća doktoru uz repetativni tekst iz koga se nazire da robuje nedostižnoj želji za novim i boljim.

– Pesmu sam počela da pišem pre godinu dana. Ona je na neki način pandan pesmi “In corpore sano“ jer se bavi vladajućim temama i teskobom koju nam one donose. Singl “Novo, bolje“ potiče iz istog koša kao i “In corpore sano“ – izjavila je Konstrakta o novoj pesmi.

Konstrakta, Novo bolje, cover

Singl je nastao u muzičarkinom matičnom studiju Gruvlend. Autor teksta je Ana Đurić Konstrakta, dok aranžman i muziku pored umetnice potpisuju i Milovan Bošković i Jovan Antić.

Konstrakta bi opet na Evrosong… Među 28 finalista srpskog izbora ima još iznenađenja

Nastup koji će se održati 29. februara na takmičenju Pesma za Evroviziju 24 Konstrakta priprema u saradnji sa horom Individua. Prvi utisci publike na novu pesmu su veoma pozitivni, a slušaoci će posle nastupa moći svojim glasovima da podrže svog favorita.

Konstrakta je 2022. predstavljala Srbiju na takmičenju Pesma Evrovizije, gde je zauzela peto mesto. Takođe je osvojila i nagradu Marsel Bezansson – zvanično priznanje Evrovizije koje se dodeljuje najboljoj umetničkoj izvedbi.

Konstrakta OK Fest 23/Photo: Alex

Konstrakta je pseudonim Ane Đurić, arhitekte i kantautorke koja se na regionalnoj muzičkoj sceni najpre predstavila kao članica popularnog benda Zemlja Gruva.

Njena autentičnost i kreativnost osvežavajuća je i jedinstvena, zbog čega će i novi singl nesumnjivo dopreti do slušalaca, a hoće li baš ona ponovo predstavljati Srbiju na Evroviziji publika će zvanično saznati u finalu 2. marta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime