Teatar na Brdu nastavio rad, potpisan novi petogodišnji ugovor…

0
248
Šećer je sitan osim kad je kocka, plakat - Teatar na Brdu
Oglasi

Izvođenjem monodrame “Petrijin venac” po romanu Dragoslava Mihalovića, glumica Mirjana Karanović je sinoć, na sceni beogradskog Teatra na Brdu, otvorila novo poglavlje ovog teatra.

To je epilog zapleta u kojem je u decembru prošle godine izgledalo da će Teatar na Brdu promeniti adresu, a glumci biti prinuđeni da igraju predstave na drugom mestu.

Jedan od osnivača Teatra na Brdu, glumac Viktor Savić, kazao je sinoć Tanjugu da je sa KC Čukarica potpisan novi petegodišnji ugovor polovinom februara.

– Srećan sam što nas je puno ljudi podržalo u našoj nameri da Teatar na Brdu opstane na staroj adresi. Večeras je publika napunila salu našeg pozorišta i to je znak da su ljubitelji teatra uz nas. Nastavićemo sa produkcijom zanimljivih predstava u Teatru na Brdu – rekao je Savić.

Pred kraj 2022. godine stigla je vest da Teatar na Brdu prekida rad, jer opština Čukarica nije produžila ugovor sa tom ustanovom kulture.

U obrazloženju gašenja Teatra na Brdu, bar na toj lokaciji, iz KC Čukarica podsetili su da je 2018. godine zaključen ugovor o organizovanju scenskog stvaralaštva i interpretacije s produkcijskom kućom Klan production, koju predstavlja Andrija Milošević, s rokom važenja do decembra 2022.

Tada je donet “plan za formiranje amaterskog pozorišta, hora i kulturno-umetničkog društva u cilju pružanja najboljih uslova za dodatno usavršavanje i umetnički razvoj što većeg broja naših mladih talenata”.

Ipak, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je 25. januara Tanjugu da će Teatar na Brdu nastaviti da radi na radost publike i ansambla tog pozorišta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime