Tarantino pronašao novu ljubav… Na jesen objavljuje još jednu knjigu – “Cinema Speculation”

0
342
Oglasi
Kventin Tarantino/Photo: YouTube printscreen
Kventin Tarantino/Photo: YouTube printscreen

Kako je Kventin Tarantino najavio da će njegov deseti film ujedno biti i njegov poslednji, sada se čini kako radi doslovno sve što može pre nego što se posveti snimanju svog “konačnog” dela.

KVENTIN TARANTINO: IMA MNOGO LEPIH ŽENA, ALI UMA TURMAN JE DRUGA KATEGORIJA… ONA JE BOGINJA

Prošle godine objavio je novelizaciju svog filma “Bilo jednom u Hollywoodu”, a najavljen je i ceo niz sadržaja uključujuči novi podcast s Rodžerom Ejverijem, rediteljske dužnosti na novim epizodama ponovno oživljene serije “Justified”, seriju “Bounty Law”, knjigu o Riku Daltonu; ali i usputne poslove poput onoga naratora u seriji “Super Pumped” ili glasine o drami koju je napisao.

Kventin Tarantino - Cinema Speculation, cover
Kventin Tarantino – Cinema Speculation, cover

Malo šta je od svega navedenog potpuno sigurno, ali sada je potvrđeno da će pre svega toga HarperCollins objaviti njegovu novu knjigu “Cinema Speculation”. Reč je o “bogatoj mešavini eseja, recenzija, ličnog pisanja i zadivljujuće hipotetike”. Konačno je najavljeno da knjiga stiže 25. oktobra, a na 400 stranica bavi se stvarima kao što su “filmske kritike, teorije filma, podviga izveštavanja i predivne lične priče” i usredsređena je na američku kinematografiju 70-ih.

NAJTUŽNIJA FILMSKO-MUZIČKA PRIČA… EVO KAKO JE KURT RASEL UNIŠTIO 145 GODINA STARU GITARU, DOK SE TARANTINO SMEJAO I UŽIVAO

HarperCollins donosi ovaj prvi sažetak: “Osim što je među najslavnijim savremenim filmašima, Kventin Tarantino je verojatno najveći živi filmoljubac. Godinama je u intervjuima govorio o svojoj želji za pisanjem knjiga o filmovima, a sada je sa “Cinema Speculation”, došlo i vreme za to. Rezultati su sve čemu su njegovi strastveni obožavaocu – i svi ljubitelji filma – mogli da se nadaju. Organizovana oko ključnih američkih filmova iz 1970-ih, a sve ih je prvi put video kao tada mladi filmski gledalac, ova knjiga je intelektualno rigorozna i pronicljiva koliko i vesela i zabavna. Istovremeno filmska kritika, teorija filma, podvig izveštavanja i prelepa lična priča, napisana je jedinstvenim glasom koji je odmah prepoznatljiv kao QT i s retkom perspektivom o kinematografiji koja je moguća samo od jednog od najvećih praktičara ove umetničke forme ikada”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime