Taktika i strategija konačno su doveli do… novog albuma benda Iron Maiden – Stigao “Senjutsu”

0
593
Oglasi
Iron Maiden/Photo: mascom promo
Iron Maiden/Photo: mascom promo

Poslednji studijski album grupe Iron Maiden objavljen je pre šest godina. Posle neobično duge izdavačke pauze, ovaj legendarni britanski heavy metal sastav je upravo objavio album “Senjutsu”.

U slobodnom prevodu sa japanskog jezika izraz “Senjutsu” znači “taktika i strategija”. Naziv sedamnaestog studijskog albuma je tako u skladu sa načinom njegovog nastajanja. Kako je bend bio primoran da zbog globalne pandemije prekine poslednju svetsku turneju, u potpunosti se posvetio novim pesmama, pronalazeći način da svoj zvuk modifikuje.

Na albumu, posle više godina, autorski doprinos dali su gitarista Dejv Marej i basista Stiv Haris. Povodom njegovog objavljivanja frontmen grupe Iron Maiden, Brus Dikinson, je izjavio:

– Svi smo zaista uzbuđeni zbog ovog albuma. Snimili smo ga tokom pauze koju smo imali sa turnejom “Legacy”. Naravno da je pandemija učinila da se stvari oduže. Pesme su veoma raznovrsne, a neke od njih i prilično dugačke. Takođe postoje jedna ili dve koje prilično odudaraju od našeg uobičajenog stila. Želeli smo da fanovima sada, posle svega, pružimo nešto potpuno novo. Mislim da će obožavaoci Maidena biti iznenađeni – nadam se na dobar način!

[infobox title='”Best of Iron Maiden” sa Jadrankom Janković ‘]

Jadranka Janković/ Photo: AleX
Jadranka Janković/ Photo: AleX

Numera “The Writing on the Wall” je osvojila slušaoce eminentnog radija „Beograd 202“. Ova radio stanica će pokrenuti jednomesečnu radio kampanju “Best of Iron Maiden” i to od 9. septembra pa svakog četvrtka od 20 časova. U okviru emisije slušaoci će biti pozvani da predlože i glasaju za najbolje Iron Maiden pesme. One će se potom naći na plejlisti “Topsify Iron Maiden – Best Of, Serbia” (Spotify, Deezer, YouTube). Voditeljka ove emisije biće poznata regionalna radijska heavy metal diva – Jadranka Janković.[/infobox]

Zahvaljujući ekskluzivnom partnerstvu koje kompanija Mascom ima sa Warner Music grupom, posetiocima sajta mascom.rs omogućeno je da album “Senjutsu”“ poruče u pretprodaji i to po povlašćenoj ceni. Ostvaren je impresivan tiraž poručenih fizičkih primeraka ovog izdanja iz čitavog regiona. Do sada objavljeni singlovi u Srbiji, “The Writing on the Wall” i “Stratego”, beleže odlične rezultate na striming servisima ostavljajući za sobom poznate mejnstrim zvezde.

Sa novog albuma “Senjutsu”, članovi grupe Iron Maiden u ovom trenutku fanovima preporučuju da posebnu pažnju obrate na pesmu “Days Of Future Past”.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime