TAJNI MEMOARI MIKA DŽEGERA: Zašto menadžment Stonsa ne želi da budu objavljeni…

0
550
Oglasi

Londonski izdavač tvrdi da ima jedinu kopiju rane autobigrafije Mika Džegera iz 1980. godine, ali da mu menadžment benda Rolling Stones ne dozvoljava da je objavi.

Mik Džeger/ Photo: Facebook @mickjaggerofficial
Mik Džeger/ Photo: Facebook @mickjaggerofficial

Prema tvrdnjama izdavača Džona Blejka, Mik Džeger je u ovim, javnosti nepoznatim, memoarima otvorio dušu i zapisao mnoge fantastične priče iz sveta rok muzike. Međutim, to nije važno jer menadžment benda Rolling Stones ne želi da mu dozvoli da ih objavi.

Prema pisanju lista The New York Times, PR benda nije želeo ni da potvrdi niti da osopri autentičnost ovog dela.

Blejk je za portal The Spectator izjavio da ima kopiju rukopisa, čiju je vrednost uporedio sa delom “The Dead Sea Scrolls“. Ovaj izdavač tvrdi da je do Džegerovih rukopisa došao preko njihovog zajedničkog prijatelja  pre tri godine.

Blejk je otkrio neke intrigantne detalje iz rukopisa, kao što je Džegerova kupovina seoskog imanja dok je bio drogiran, ili zahtev benda da ih u bekstejdžu čekaju kavijar i punjene lignje, koje na kraju ipak nisu pojeli.

– Tamo su zapisani zaista interesantni i “sočni” detalji – izjavio je Blejk i dodao – Kada sam ih čitao stekao sam utisak da čitam dnevnik Elvisa Prislija, iz vremena pre nego što je postao debeo i izvikan.

Mik Džeger i Kit Ričards/ Photo: Facebook @mickjaggerofficial
Mik Džeger i Kit Ričards/ Photo: Facebook @mickjaggerofficial

Džon tvrdi da je Džeger autobiografiju napisao početkom 80-ih, ali da niko nije želeo da je objavi zbog čestog pominjanja seksa i droge, jer su u to doba šokantne teme bile uzrok neuspeha bilo koje autobiografije.

Ovaj izdavač tvrdi da je probao da stupi u kontakt sa Džegerom preko njegove menadžerke Džojs Smit, koja je, kako kaže, odmah zatražila kopiju dela tvrdeći da se pevač ne seća da je napisao bilo kakve memoare.

Blejk je kasnije izjavio da je Smitova ipak potvrdila autentičnost dela, kao i da je zamolio Džegera da napiše kratak uvod, u kojem bi objasnio da je delo napisao tokom ranih početaka njegove karijere. Međutim, Džeger je postao previše zauzet da bi se bavio “tako nebitnim stvarima”, a onda je posle nekoliko meseci Smitova, kojoj se smučila Blejkova upornost, odlučila da zvanično zabrani objavljivanje ovog dela.

– Džon Blejk mi još uvek piše s vremena na vreme i traži dozvolu da objavi ovaj rukopis – izjavila je Smitova za list The New York Times i dodala – Ali, moj odgovor je uvek isti. Ne može da ga objavi, jer nema prava za to i on to prihvata. Čitaoci će međutim moći da steknu neki utisak o tome šta piše u Džegerovim memoarima, za koje Blejk tvrdi da poseduje, ali to samo ukoliko Mik odluči da ih zaista napiše.

Mik Džeger/ Photo: Facebook @mickjaggerofficial
Mik Džeger/ Photo: Facebook @mickjaggerofficial

S druge strane, Džeger je svima jasno stavio do znanja da nije zainteresovan da piše memoare.

– Mislim da su ti memoari, za koje tvrdi da poseduje, samo dobar markentinški trik – rekao je Džeger za portal The Hollywood Reporter i dodao – Ako nekoga zaista i interesuje čime sam se bavio davne 1965. godine, neka potraži to na Wikipediji.

Blejk je izjavio da nikako nije uspeo da zaobiđe zabranu menadžmenta benda i objavi ovo delo, čija autorska prava pripadaju Džegeru. On, međutim, i dalje tvrdi da je jedini koji poseduje kopiju ovog dela, osim one u slikama koju je poslao Džegeru.

I.N./ Izvor: rollingstone.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime