Svi su sebe sami pojeli… Bend Danga objavio singl “Samožderi”

0
351
Oglasi
Danga/ Photo: Nemanja Đorđević
Danga/ Photo: Nemanja Đorđević

Alternativni rock bend Danga predstavio je novi singl pod nazivom “Samožderi”, drugi kojim najavljuje debitantsko EP izdanje “Prvi Rez”.

Danga je beogradski bend, predvođen snažnim vokalom Andree Ambruš, koji je svoj zvuk izgradio pod jakim uticajem muzike 90-ih godina.

Bend stvara veoma žanrovski različitu muziku – pesme se protežu od sumornih i teško distoriziranih, do veoma mirnih numera čiji koreni se nalaze u indie rocku.

Njihovo debi EP izdanje “Prvi Rez” snimano je pod producentskom palicom Sergeja Sokolova u studijima 3×2 u Pančevu, Down There studiju i prostorijama FDU u Beogradu. Za master je bio zadužen David Jovan.

BEOGRADSKI BEND DANGA PREDSTAVIO DEBI SINGL I SPOT “MOZAK MI SE ZALEDIO”

Drugi singl “Samožderi” je tekstualno najapstraktnija pesma koja će se naći na prvencu ovog benda i baš iz tog razloga članovi ovog sastava smatraju da je lyric video pravi način da se njena poruka jasno prenese.

Snažnim pesničkim slikama, lirski subjekt slušaoca vodi na nimalo lepo introspektivno putovanje. “Samožderi” su numera o starim greškama, sebičnosti i pohlepi koje nas nemilosrdno vuku u samoću i dosadu.

Danga je prethodno objavila singl “Mozak mi se zaledio”, a EP “Prvi rez” će biti objavljivan u narednom periodu metodom singl-po-singl na YouTube kanalu benda.

Prva prilika za publiku da čuje pesme s ovog izdanja biće u beogradskom klubu Jazz Bar Centar 10. decembra, gde će Danga u akustičnoj varijanti nastupiti s bendom Stain.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime