Sve je snimljeno… 30 pesama sa rođendanskog koncerta Divljih jagoda u MTS dvorani uskoro na live albumu

0
685
Oglasi
Zele Lipovača, 8. 10. 2022. MTS dvorana
Divlje jagode, MTS dvorana/ Photo: AleX

“U daljini čuju se kao gromovi, auto putem prolaze kao vjetrovi…” e pa brže od tih “vjetrova” publika u bivšem Domu Sinokata poskakala je na noge uz “Motore” (recimo da je od prvih taktova, uvodne pesme na koncertu,  prošlo celih 15 do 20 sekuni) i poletela da što priđe bini, Zeletu i ekipi.  

Fanovi iz cele Srbije, sinoć (subota, 8. oktobar) okupili su se u MT dvorani da zajedno sa Divljim jagodama proslave njihov 45. rokenrol rođendan.

Nije to bio samo običan solo nastup, već tročasovna sinergija dobrog zvuka, autentičnog vizuelnog doživljaja, žestoke energije, i radosne publike.

Divlje jagode u MTS dvorani. 8. 10. 2022.
Divlje jagode, MTS dvorana/ Photo: AleX

Bend je ovaj put i dokazao ono što je frontmen Zele Lipovača i poručio nedavno na konferenciji u Beogradu, da je ova postava Divljih jagode – najbolja do sada.

Na koncertu koji je sniman, i za koji će, kako je bend najavio izaći i live album, Jagode su svirale  oko 30 hitova iz svih stvaralačkih faza sastava, među kojima su najveće ovacije i oduševljenje publike izazvali: “Motori”, “Metalni radnici”, “Čarobnjaci”, “Morison”, “Šejla”, “Kap po kap”, “Krivo je more”, “Ssama si”, “Zauvek tvoj”, “Jedina moja”, “Marija”, “Zauvek tvoj”, ali i najnoviji singl “Vanila i znoj” uz podršku Čipija, frontmena  benda  Osvajači.

Pomenuti singl premijerno je i odsviran na koncertu, a nedavno i promovisan na konferenciji u Beogradu.

Čipi nakoncertu Divljih jagoda
Čipi, MTS dvorana/ Photo: AleX

Specijalni godti na koncertu Jagodama u MTS dvorani Koncert bili su i nekadašnji pevači benda Toni Janković i Mladen Vojičić Tifa, koji su takođe otpevali par numera.

Divlje jagode, koje za mnogi smatraju rokenrol ikonama bivše Jugoslavije, do sada su oblavili 12 studijskih albuma. Važe za svojevrstan muzički fenomen na ovim prostorima, izdvajajući se stilski i tvrdoglavo braneći “boje” svoje muzike.

Divlje jagode, MTS dvorana 8. 10. 2022
Zele Lipovača, MTS dvorana/ Photo: AleX

Podsećanja radi, tokom karijere prodali su milione nosača zvuka, odsvirali hiljade koncerata širom sveta, napravivši riznicu od bar tridesetak velikih hitova.

Zele Lipovača uskoro će, tačnije 19. oktobra, biti i specijalni gost na koncertu benda Osvajači u sredu, 19. oktobra u MTS dvorani.

Sinoć su Jagode nastupile u sastavu: Sead Zele Lipovača (frontmen i gitarista), Damjan Deurić (klavijaturista), Emil Kranjčić (bubnjar), Livio Berak (vokal, gitarista) i Andraš Išpan (bas gitarista).

Na bis je prvo odsviran bas solo, i onda neizbežna “Šejla” i ponovo – “Motori”, čime je zaokružena muzička proslava 45. rođendana posle skoro tri sata (170 minuta).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime