Susreti u podne: Promocija knjige “Đavo gudi na raskršću: razgovori sa Čarlsom Simićem” Vesne Roganović

0
213
Čarls Simić/ Photo: Facebook @charlessimicpoet
Oglasi

Promocija knjige “Đavo gudi na raskršću: razgovori sa Čarlsom Simićem” Vesne Roganović biće održano 7. juna u knjižari Dereta (Knez Mihailova 46) od 12:00 časova. O knjizi će govoriti: Zoran Bognar, urednik izdanja i autorka.

Dijalog  Vesne Roganović i Čarlsa Simića uzbudljivi je metatekstualni teatar u kom se otkrivaju nova ubeđenja, mitologije svakodnevice i kreativna podozrenja.

Vesna Roganović, novinar i prevodilac, uspela je da uzbudljivom i sadržajnom otvorenošću, uz znanje i iskustvo, ali i energiju i radoznalost izmami od Čarlsa Simića otvorene i nepoštedne odgovore na brojna pitanja o ličnom životu, istoriji, politici, filozofiji, svetu i pojedincu, o razlozima života i razlozima poezije.

Photo: Promo
Photo: Promo

Čarls Simić (1938, Beograd), je srpsko-američki pesnik, esejista i prevodilac. Na njegove pesničke početke posebno su uticali američki pesnici: Volt Vitmen, Emili Dikinson, Volas Stivens.

Prevođenjem Vaska Pope, Ivana Lalića, Milorada Pavića, Radmile Lazić i Novice Tadića, Čarls Simić je doprineo popularizaciji srpske književnosti u SAD. Sačinio je i antologiju srpske poezije “Konj ima šest nogu”.

Član je Američke akademije za umetnost i književnost od 1995, a već dugo godina je profesor na Univerzitetu u Nju Hempširu gde predaje američku književnost i kreativno pisanje.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime