Sudbina je čudo… Dejv Grol upoznao idola iz svog detinjstva – u školi svoje ćerke

0
269
Oglasi
Dejv Grol/Photo: YouTube printscreen
Dejv Grol/Photo: YouTube printscreen

Dejv Grol se prisetio neobičnih okolnosti koje su ga dovele licem u lice sa jednim od svojih idola iz detinjstva, pevačem Kissa, Polom Stenlijem.

Susret se nije dogodio, kao što bi se očekivalo, na koncertu, dodeli nagrada ili čak nekoj otmenoj holivudskoj zabavi. Umesto toga, neočekivana interakcija desila se – u osnovnoj školi Grolove ćerke.

– Vodim ćerku u školu, a ko je tamo u savetu škole? Pol Stenli! – prisetio se frontmen grupe Foo Fighters tokom nastupa u BBC-jevim “Reel Stories”.

ŽIVOT IZA MIKROFONA… DEJV GROL NAJAVIO IZLAZAK MUZIČKIH MEMOARA

Uprkos tome što je sam za sebe stvarno velika rock zvezda, Grol nije mogao da sakrije uzbuđenje.

– Koliko god sam se trudio da delujem hladno kao i drugi očevi u skupštini dok deca pevaju kumbaju, stajao sam pored čoveka uz čije lice na plakatu na zidu moje sobe sam odrastao – objasnio je roker. – Da nije bilo njega, ne znam da li bih uopšte svirao gitaru.

Photo: Facebook @KISS
Photo: Facebook @KISS

Grol je dalje objasnio da je Kiss otkrio zahvaljujući starijem rođaku. Kada je prvi put čuo legendarni bend “oslikanih lica”, lider Foo Fightersa rekao je da je odmah pomislio: “Ovo je rock ‘n’ roll”.

Ovo nije prvi put da Grol hvali Kisu. 2015. bubnjar Nirvane uručio je Stenliju i Džinu Simonsu nagradu osnivača ASCAP, tokom dodele ASCAP pop muzičkih nagrada.

POL STENLI: KISS NEĆE SKORO NA TURNEJU, ALI BI MOJ SOLO BEND MOGAO…

Tokom uvodnog govora te noći, Grol se proglasio “članom zloglasne vojske Kiss”, ponovo aludirajući na plakate benda koji su obložili zidove njegove spavaće sobe iz detinjstva.

– Svakog jutra bih se probudio u svojoj malenoj spavaćoj sobi i dobro bih pogledao svoje superheroje pre nego što bih krenuo u školu. Proveli su me kroz te godine i na kraju su me inspirisali da sledim ovaj nerazumni san da postanem profesionalni rokenrol muzičar – izjavio je Grol.

Tokom svog govora u ACSAP-u, frontmen grupe Foo Fighters takođe je pričao o svojim druženjima sa Stenlijem.

– Ovih dana još uvek provodim svako jutro pre škole sa Polom Stenlijem … na parkingu jebene osnovne škole naše dece, ćaskajući o Zeppelinu i Electric Lady, obilazeći i prikupljajući priloge za školu – primetio je Grol. – Dakle, rekao bih da se moj nerazumni san definitivno ostvario.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime