SUDBINA: Dikraprio po njemu dobio ime, a sada ga glumi u filmu… Naravno, Leonardo Da Vinči

0
208
Oglasi
Leonardo Dikaprio/Photo: facebook@LeobardoDiCaprio
Leonardo Dikaprio/Photo: facebook@LeobardoDiCaprio

Kako legenda kaže, Leonardo Dikaprio je dobio to ime jer mu je majka bila u jednom italijanskom muzeju i gledala slike Leonarda da Vinčija, kada se buduća zvezda prvi put pokrenula u stomaku i najavila svoje prisustvo.

Dakle, čini se da je sudbina već odlučila da Leo traba da igra Lea, umetnika koji je naslikao “Poslednju večeru” i “Mona Lizu”.

Leonardo Da Vinči
Leonardo Da Vinči

Trenutno su dva velika holivudska studija, Paramount i Universal, u borbi za osiguraju prava na knjigu Valtera Isaksona “Leonardo da Vinči”, a kao zvezdu filma na umu imaju upravo Dikaprija.

Isakson je čovek koji je napisao knjigu o Stivu Džobsu, koju su Aron Sorkin i Deni Bojl pretvorili u film “Stiv Džobs”, sa Majklom Fasbenderom u ulozi silicijumskog vizionara. Isakson, bivši urednik Time magazina, napisao je i bestselere o Bendžaminu Frenklinu i Albertu Ajnštajnu, od kojih je ova o Ajnštajnu pretvorena u Emijem narađenu seriju sa Džefrijem Rašom u glavnoj ulozi.

Knjiga o Da Vinčiju treba da bude objavljena u oktobru ove godine, a izdavač je Simon & Schuster. Po saopštenjima izdavača, Isakson je istraživao Da Vinčijeve sveske kako bi izgradio priču u kojoj prati trag njegove neobuzdane imaginacije i naučnog genija.

Znamo da je Da Vinči, pored slikanja, napravio neverovatne napretke na polju anatomije, fizike, mehanike, botanike, geologije i naoružanja. Znamo da je gulio kožu leševa da bi crtao građu mišića i tkiva – što zvuči kao savršena stvar za Dikaprija, kojem sigurno nije lako da prihvata manje izazove, posle ekstremnog poduhvata u Injarituovom filmu “Povratnik”.

HL

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime