Strafi i Polarni fazani… Grčki punk rock i niški hc punk u subotu u AKC FUZZ

0
117
Strafi/ Photo: Tasos Agapis
Oglasi

U subotu će u niškom AKC FUZZ nastupiti grčki punk-rock bend Strafi, a lokalna podrška biće hc punk sastav Polarni fazani.

Strafi (Στραφι) je pank rok bend sa sedištem u Larisi koji je oformljen 2017. godine.

Prvi album su objavili 2018. (Strafi –S/T), a drugi 2020. (Strafi – Paradomenoi sti giorti ), oba u vinilnoj fizičkoj formi.

Imali su više od 100 nastupa širom Grčke u skvotovima i klubovima, a prošle godine su održali dva koncerta u Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.

– Sviramo melodičan pank rok, a tekstovi su napisani na grčkom. Mi smo antifašisti. Pevamo o svojim unutrašnjim borbama i društvenom mraku oko nas. Pevamo iz srca – poručila je ekipa grčkog benda.

Domaći bend Polarni fazani dolazi iz pank priče, sa povremenim uplivima u hardcore, metal čak i ska.

Bend je nastao davne 1994. tako da ove godine slave tri decenije postojanja. Do sada su objavili četiri izdanja i nekoliko singlova.

– Sa poslednja dva singla smo hteli da pokažemo ko smo i odakle dolazimo. (“Misliš iz Niš?”, sa niškim reperom I.Bee-om i “Kruna”, sa niškom legendom Bobanom Zdravkovićem) – kazali su Polarni fazani.

Vrata AKC FUZZ otvararaju se u 21:00 čas, a ulaznice po ceni od 400 dinara možete da kupite u pretprodaji u Komitet Pivari.

Na ulazu, na veče koncerta, cena ulaznica će iznositi 600 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime