Stiven Tajler i Bili Gibons udružili snage u coveru Fleetvood Maca i to zvuči… da se smrzneš

0
452
Oglasi
BilI Gibons, Stiven zajler/Photo: printscreen
BilI Gibons, Stiven zajler/Photo: printscreen

Mik Flitvud je početkom prošle godine okupio je muzičku postavu “svih zvezda” da bi odao počast svom prijatelju i bivšem kolegi iz benda Fleetvood Mac Piteru Grinu. Sada je dostupan novi snimak iz te noći, a pevač Aerosmitha Stiven Tajler i gitarista ZZ Top Bili Gibons počast Grinu odali su coverom za “Oh Well”, pesmom Fleetvood Maca iz 1969. godine, sa njegovim prepoznatljivim gitarskim potpisom.

– Koncert je bio proslava onih ranih blues dana u kojima smo svi započeli – rekao je Mik Flitvud, – i važno je prepoznati dubok uticaj Pitera i ranog Fleetwood Maca na svet muzike. Piter mi je bio najveći mentor i bila mi je čast da delim scenu sa nekim od mnogih umetnika koje je Piter inspirisao tokom godina i koji dele moje veliko poštovanje prema ovom izuzetnom muzičaru.

All-star ekipa, sa Gibonsom i Hametom, objavljuje live album u slavu Fleetwood Maca i Pitera Grina

“Mick Fleetwood & Friends Celebrate The Music Of Peter Green And The Early Years Of Fleetwood Mac” dostupan je u tri izdanja: četvorostruka vinilna verzija, 2CD/BluRay izdanje koje uključuje Mediabook od 20 stranica i Super Deluke izdanje koje sadrži knjigu sa tvrdim povezom sa beleškama Antonia Boze, koautora memoara Mic Fleetwooda “Play On: Now, Then and Fleetvood Mac”.

Knjiga će takođe sadrža fotografije događaja i citate svakog umetnika koji se pojavio te noći. Sva tri izdanja su sada dostupna za naručivanje u prodavnici Mick Fleetvood & Friends.

HL/Izvor: loudersound.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime