Stiven Spilberg u Berlinu nagrađen za životno delo

0
235
Stiven Spilberg/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Proslavljenom američkom filmskom reditelju Stivenu Spilbergu danas je uručena nagrada za životno delo na 73. Berlinskom filmskom festivalu.

Primajući Počasnog zlatnog medveda za životno delo Spilberg je rekao da ga i danas, u 76. godini života uzbuđuju planovi za snimanje novih filmova.

Dodeljene nagrade Zlatni globus, zaključak je jasan: Jedan je Spilberg…

Ovaj svetski priznati reditelj, poznat po najomiljenijim blokbasterima u istoriji kinematografije kao što su “Ajkula” i “E.T.” nedavno je završio, jedan za drugim dva filma – poluautobiografski ”Fibelmansovi” i ”Priča sa zapadne strane”, rimejk klasičnog holivudskog klasika, ljubavno-dramskog mjuzikla iz 1961. godine koji je režirao tandem Robert Vajz i Džerom Robins po originalnom brodvejskom mjuziklu iz 1957. godine.

What an emotional evening, what a speech – what a legend! The applause and standing ovations didn’t seem to stop for…

Posted by Berlinale – Berlin International Film Festival on Tuesday, February 21, 2023

Govoreći o poluautobiografskom ostvarenju ”Fibelmansovi”, Spilberg je rekao da ga je majka uvek podsticala da snimi film o svom detinjstvu.

– Moja mama je govorila: Dala sam ti toliko dobrog materijala, kada ćeš ga iskoristiti? – rekao je Spilberg.

Čuveni astrofizičar otkrio najveću tajnu o vanzemaljcu E.T.-u… Spilberg mu je to lično rekao

Poznat po svojim popularnim, pristupačnim i ubedljivim filmovima, Spilberg je uputio savet potencijalnim filmskim stvaraocima da uvek počnu od priče.

– Ako želite da budete filmski režiser, pre svega pišite. Priča će učiniti da publika obrati pažnju na vas, a ne snimci – poručio je američki reditelj.

Čudo se desilo… Pogledajte prvi muzički spot koji je ikada režirao Stiven Spilberg

Spilberg je podelio sa auditorijumom da završava rad na scenariju pod naslovom ”Napoleon” koji je njegov prijatelj, čuveni američki reditelj Stenli Kjubrik ostavio nedovršenim posle smrti 1999. godine.

Spielberg honored with Berlinale lifetime award

Director Steven Spielberg, picking up a lifetime achievement award at the Berlin Film Festival, said the prospect of making new films continued to excite him at 76 https://reut.rs/3XWdZaW

Posted by Reuters on Wednesday, February 22, 2023

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime