Sting na koncertu u Varšavi: Demokratija je neuredna i frustrirajuča, ali anternativa je mnogo gora

0
282
Oglasi
Sting/Photo: YouTube screenshot
Sting/Photo: YouTube screenshot

Slavni britanski muzičar Sting prekinuo je na kratko sinoć koncert u Varšavi kako bi upozorio svoju publiku da je demokratija napadnuta širom sveta i kako bi osudio rat u Ukrajini, za koji je kazao da predstavlja apsurd zasnovan na laži, javlja Anadolija.

Zamolio je popularnog poljskog glumca Masija Stura da izađe na binu i prevede njegovu poruku da je demokratija u velikoj opasnosti da bude izgubljena ako je ljudi ne budu branili.

– Alternativa demokratiji je zatvor, zatvor uma. Alternativa demokratiji je nasilje, ugnjetavanje, zatvor i ćutanje – rekao je Sting.

STING; ODRASTAO ČOVEK NE TREBA DA BUDE U BENDU…

Ovaj 70-godišnjak je tu poruku uputio u Poljskoj, zemlji koja graniči s ratom pogođenom Ukrajinom. Poljska je postala utočište za više Ukrajinaca nego bilo koja druga zemlja.

– Rat u Ukrajini je apsurd zasnovan na laži. Ako progutamo tu laž, laž će nas pojesti – rekao je Sting.

KOLIKO JE SAMO NEPRIJATNO BILO STINGU DOK JE SLUŠAO I GLEDAO KAKO HOSE FELISIJANO “UNIŠTAVA” NJEGOVU LEGENDARNU “EVERY BREATH YOU TAKE”

Publika na Nacionalnom stadionu u Varšavi ovacijama je pozdravila Stingove reči, a posebno snažnim aplauzom je pozdravila njegove reči da je demokratija nešto neuredno i frustrirajuće, ali da se za nju ipak vredi boriti.

Posle govora, Sting je koncert nastavio pesmom “Fragile“, u čijem tekstu se, između ostalog navodi da “ništa ne dolazi od nasilja i ništa nikada nije moglo“.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime