“Šta se krčka?”… Strip izložba Jane Adamović

0
212
Photo: Promo (KomunikArt)
Oglasi

U nedelju, 8. marta u 18:00 časova u prostorijama agencije KomunikArt (Vojvode Živojina Mišića 6, u pasažu) u Pančevu biće otvorena strip izložba “Šta se krčka?” autorke Jane Adamović.

Ova umetnica predstaviće radove u nekoliko tematskih celina: “Mešana salata” (miks ilustracija raznih tehnika i žanrova), “Fast food” (kratki autorski stripovi), “Francuska kuhinja” (table klasičnog stripa objavljene u Francuskoj) i “Zagorela jela” (odbijene strip table i propali projekati).

Jana Adamović je ilustratorka i strip autorka iz Beograda. Sarađivala je sa francuskim izdavačem “Editions Delcourt” kao crtačica i koloristkinja na sedam izdanja.

Kratke stripove objavljuje u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Nemačkoj, a strip albume u Francuskoj, Španiji, Italiji i Holandiji. Trenutno sarađuje s američkim izdavačem Dark Horse.

Photo: Promo (KomunikArt)
Photo: Promo (KomunikArt)

Dobitnica je više nagrada za strip i karikaturu. Učestvuje na mnogim grupnim, a imala je i četiri samostalne izložbe.

Autorka je kolektivne izložbe “Ona se Budi/BD Egalite” strip autorki iz regiona i Francuske koja govori o kreativnom stvaralaštvu kao i o položaju žena u devetoj umetnosti. Izložba je nastala u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu 2018. godine, a obišla je Beograd, Novi Sad, Ljubljanu i Zagreb.

U oktobru 2019. odlikovana je francuskim ordenom viteza Reda umetnosti i književnosti.

Izložbom “Šta se krčka?” Jane Adamović galerija KomunikArt će obeležiti Dan žena, u skladu sa programskom orijentacijom usmerenom ka promovisanju i povećanju vidljivosti autorki u savremenom stripu.

Prvu ovogodišnju izložbu u ovom prostoru, pod nazivom “Paranoja u svemiru” krajem januara otvorila je strip autorka Iva Atoski.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime