Šta će reći ljudi? Mile Kekin objavio album “Nježno đonom”…

0
266
Mile Kekin i Band/ Photo: Valerio Baranović
Oglasi

Dugoočekivani i najavljivani novi album Mile Kekina “Nježno đonom” zamišljen je kao skup pesama uz koje čovek može da zapeva, zaigra, da se nasmeje, ali i zamisli nad samim sobom.

Novi album Mile je najavio pesmom “Mala” za koju je izdata i istoimena slikovnica koju je naslikao Tomislav Torjanac, a posle nje usledio je singl “Ratnik svjetla”.

Šta je Golub poručio Kekinu na Facebooku? Držim te za reč…

Nastao u periodu od 2020. do 2023. godine koje su čitav svet obeležile pandemijom, skoro dvogodišnjom sviračkom pauzom, zemljotresima (privatnim, poslovnim i doslovnim), Mile je opisao album kao poletniji, optimističniji i vrckaviji od vremena u kojem je nastao.

Baš u inat svemu tome, sve pesme pršte životnom energijom i humorom.

– Za taj bezobrazno veseli zvuk najviše je zaslužan Mark Mrakovčić, moj prijatelj, producent i takođe stalni član mog benda. Od naše prve zajedničke pesme “Zubić vila” pa do zadnje, on je verovao u svaku stvar na albumu pa čak i kad bismo zaglavili mesecima, kao sa Malom. Kad bih ja već odustao nakon stote verzije, on bi samo rekao “ok, idemo još jednu verziju da probamo”. Tako smo nakon bezbroj (većinom sitnih) sati snimili moj jedanaesti album u karijeri. Sve to naravno ne bi tako zvučalo bez prijatelja, koji su posle tim pesmama dali bendovsku patinu, a to su moji stari drugari Danko Krznarić na električnoj gitari i klavijaturama, Andrija Lazo na harmonici i akustičnog, te živahne gospode iz ritam sekcije koju čine, Mario Petrinjak za bubnjevima i Viktor Slamnig za bas gitarom. Želim da vas ovih 12 pesama dobro zabavi i da se vidimo čim pre kod neke bine jer me naravno užasno zanima, da se malko samocitiram, “Šta će reći ljudi”? – rekao je Mile Kekin.

Mile Kekin za Headliner.rs o sudbini Hladnog Piva: Nije sve tako sivo, ali ne želim više da bežim od sebe…

Paralelno sa albumom objavljen je i najnežniji deo “đona”, pesma pod nazivom “Guvernal” za koju je u pripremi i spot.

Mile Kekin/ Photo: Valerio Baranović

– Ko još uopšte zna šta je to Guvernal? Mlađi teško da su ikad čuli za tu reč jer osim što je pomalo staromodni izraz za volan bicikla, Guvernal je i nežniji deo mog albuma “Nježno đonom” i meni lično jedna od najdražih ljubavnih pesama koju sam ikad napisao. Odsvirao sam je svom producentu Marku negde pred kraj snimanja u sitne sate, na akustičnoj gitari. On je samo seo za klavir, počeo prebirati po dirkama i odmah je zvučala kao da je uvek bila tu, bez puno napora nas uvukla u sebe, u mantru dok nismo shvatili da već sviće.  Bilo je to, kaže moj snimač, 18th of January last year i puno,  puno godina nakon što je moj drug Domić ispalio tu rečenicu za šankom Praćke nakon naše treće pive. “Kužiš stari, vozim ti ja tak malu na guvernalu i vozimo se vozimo i sve bilo ok dok nismo stali”. Ta ideja kako je sve dobro dok se kreće mi se istog trenutka učinila savršenom metaforom svih ljubavnih odnosa. Vrtela mi se u glavi kao te pedale bicikla, stalno u krug i nigde dalje, sve dok mi nije palo na pamet da pobliže predstavim i nju i tog njenog “lovca na noćne linije” – za kraj je rekao Mile.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime