Srećno bluzeri… Loup-Garou & Friends u polufinalu International Songwriting Competition

0
441
Oglasi
Loup-Garou/ Photo: AleX
Loup-Garou/ Photo: AleX

Srbija ima svog predstavnika u polufinalu najvećeg svetskog takmičenja u pisanju i komponovanju pesama u popularnim muzičkim žanrovima – International Songwriting Competition 2020.

Ovog puta boje bluza brani Loup-Garou & Friends sa kompozicijom “Locked Down”, koja je ušla u užu selekciju od 78 bluz numera od ukupno prijavljenih 26000 pesama.

– Smatramo da je ovaj plasman uspeh celokupne bluz scene Srbije, obzirom da iza numere stoji velika saradnja mnogih muzičara koji su svojom nesebičnom podrškom uneli pesmi svestranost i širinu, time je učinivšii zaista reprezentativnim predstavnikom bluza iz Srbije. Sa direktnim osvrtom na nemila dešavanja kod nas i u svetu, svi smo se okupili oko ove ideje sa porukom nade i optimizma, čvrsto verujući da će i ovaj mrak proći. Neizmerno smo zahvalni svim kolegama koje su podržale projekat, potvrdivši da bluz sa ovih prostora i te tako ima svoje mesto na svetskoj sceni, a domaća publika će finalnu verziju pesme i spot uskoro moći da čuje na našem YouTube kanalu – izjavio je Ivan Jovanović, koji ujedno i potpisuje tekst pesme.

Na projektu su, pored članova Loup-Garou benda učestvovali: Duda Bezuha (gitara, aranžman i produkcija), Dragoljub Crnčević (vokal), Nenad Zlatanović (vokal i gitara), Nataša Guberinić (vokal), Nevena Filipović (vokal), Katarina Pejak (klavir), Goran Stojković (vokal i gitara), Nikola Inić Inke (vokal), Milan Petrović (klavijature, strings), Darko Grujić (klavijature), Marko Louis (perkusije), Nikola Jezdić Pindo (gitara), Vladimir Jovanović (truba), Jovan Ilić (usna harmonika), Petar “Pera Joe” Miladinović (usna harmonika), Saša Otašević, Studio Mašina 23 (produkcija) i Loup-Garou (Vladan Petrović – vokal i gitara, Ivan Jovanović – usna harmonika, Vladimir Nedić -gitara, Stefan Marković bubnjevi i Milutin Kažić – bas).

Podsetimo, ISC je najveći godišnji konkurs muzičara celog sveta, gde u kategorijama popularne muzike stručni žiri, sastavljen od velikih imena današnjice (Tom Wejts, članovi benda Coldplay, članovi Linkin Parka, Nensi Vilson, Irma Tomas…), bira 71. pobednika koji će osvojiti nagradu u vrednosti od oko 150.000 dolara.

Srećno bluzerima!

A dok “Locked Down” ne bude zvanično objavljena…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime